Medi ambient

Benitatxell promou els hàbits de vida saludables i el seu entorn natural amb la nova ruta Biosaludable

Els caminants poden trobar panells amb informació sobre les calories consumides o els beneficis dels aliments que es conreen
Panell d'informació de la ruta Biosaludable / Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell

El Poble Nou de Benitatxell es troba envoltat de camps de cultiu, espais naturals i zones de joc. Aprofitant aquest escenari perfecte per a la pràctica d'esport i lleure a l'aire lliure, l'Ajuntament n'ha creat una de nova ruta Biosaludable, amb un itinerari que té per objectiu fomentar uns hàbits de vida saludables.

Dimarts es va inaugurar el recorregut amb una marxa popular emmarcada dins la programació d'agost a la fresca. Entre feixes de vinyes i construccions de gran valor patrimonial com els Pous de l'Abiar o els murs de pedra seca, un grup de senderistes va poder gaudir d'un passeig cap al tard amb magnífiques vistes.

La ruta comença davant de la pizzeria de l'avinguda de València i acaba al mirador de l'església. Al llarg, els caminants poden trobar diversos panells i marcadors amb informació sobre els quilòmetres recorreguts, les calories consumides amb l'exercici o els beneficis dels aliments que es cultiven de forma tradicional al municipi.

El tauler inicial acull QR amb les dues variants de la ruta a Wikiloc: la de l'Abiar, de 4,3 km que es realitza entre 40 minuts i una hora i mitja, i la de l'Abiar – Les Fonts, de 6,6 km i una durada d'entre 1 hora i 2 hores i 10 minuts. També ofereix bioconsells i propostes d´estiraments. A més, a cada quilòmetre recorregut hi ha petits pals amb frases motivadores.

“És una ruta pensada per a tots els públics, tant per a famílies amb nens i nenes que vulguin fer una passejada agradable en un entorn espectacular, com per a corredors més adobats. L'objectiu, en tots dos casos, és promoure un estil de vida saludable i, alhora, que la gent conegui el nostre entorn natural i el seu patrimoni arquitectònic”, ha apuntat el regidor de Turisme, Víctor Bisquert.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *