Obres

Benitatxell renova 355 fanals amb tecnologia LED

S'han invertit prop de 150.000 euros gràcies a una subvenció de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace)
Operaris renovant un dels fanals / Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell

Gràcies a una subvenció del Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), l'Ajuntament de El Poble Nou de Benitatxell ha substituït un total de 355 fanals convencionals per lluminàries led a diferents zones i urbanitzacions del municipi. S'han invertit 149.907 euros entre l'Ivace i el Consistori al 50% (cada entitat n'ha aportat 74.953,50).

Mancant instal·lar els darrers fanals, les àrees on s'ha actuat són el nucli urbà, la carretera de Xàbia, el Camí de l'Assegador (accés nord a Cimera del Sol), la urbanització Villotel-Madroñal i Cimera del Sol, concretament a les zones d'Adelfas, Dalias, Gira-sols i Magnòlies.

Aquesta és una de les diverses actuacions en matèria de enllumenat públic que ja s'han dut a terme al municipi amb l'objectiu de millorar les deficiències històriques i, alhora, continuar impulsant mesures d'estalvi i eficiència energètica.

El 2020 es va elaborar una auditoria energètica per conèixer l'estat de tota la instal·lació elèctrica municipal i així poder optar a aquest ajut de l'Ivace i altres línies, com la subvenció a la Diputació d'Alacant per instal·lar fanals solars a camins rurals. Alhora, el mes de febrer passat es va incorporar la companyia adjudicatària del contracte de manteniment i conservació de les instal·lacions de l'enllumenat públic.

Subvenció per renovar tot el municipi

Però l‟actuació més important en aquesta matèria s‟espera dur a terme properament amb el Programa DUS 5000 de l‟Institut de la Diversificació i Estalvi de l‟Energia (IDAE). I és que el mes de desembre de 2021 passat, l'Ajuntament va sol·licitar una ajuda per a inversions a projectes singulars locals d'energia neta en el marc del Programa de Regeneració i Repte Demogràfic del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. Concretament, la línia 4 de lluita contra la contaminació lumínica, enllumenat eficient i intel·ligent, Smart Rural i TIC.

Amb ella esperen poder rebre una quantiosa ajuda per substituir la resta de les lluminàries del municipi amb tecnologia LED. Amb aquesta actuació quedaria renovat tot l'enllumenat públic del terme municipal i aconseguiria un estalvi energètic del 62%.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *