Festes

Calp es vesteix de festa per honrar la seva patrona la Verge de les Neus

De l´1 al 7 d´agost se celebren els actes lúdics i religiosos ia partir del dia 8 i fins al 13, tornen els Bous al Carrer
Presentació del Programa de Festes 2022. / Ajuntament de Calp.

Avui dilluns, 1 d'agost, arranca la programació de les celebracions patronals de Calp en honor a la Verge de les Neus. Aquesta tarda els festers es reuniran a la plaça de l'Arc Iris per fer la tradicional Entrada de la Murta pels carrers del nucli antic fins arribar a la plaça Miguel Roselló. Allí les reines de les festes realitzaran des del balcó de l'Ajuntament la Crida a la festa i es procedirà a l'encesa de llums. A la nit, la plaça Major acollirà l'actuació de l'orquestra Montecarlo. La primera de les orquestres que podran el ritme a les nits de festa de Calp, com ha explicat Mariola Mulet, Presidenta de la Comissió de Festes

Demà dimarts, 2 d'agost, se celebrarà el Dia del Fadrí, el dimecres 3 d'agost serà el Dia Infantil amb diverses activitats destinades als més petits. El dijous 4 d'agost, vespra de la festa gran, se celebrarà l'Ofrena de Flors a la Mare de Déu de les Neus. Aquest any com a novetat s'ha convidat a participar a l'ofrena a les reines de les festes majors i infantils i presidents i presidentes de Comissions de Festes de tota la història de les festes calpines. I divendres, festivitat de la Mare de Déu de les Neus, Patrona de Calp, destaquen els actes religiosos i el Castell a la mar, un castell de focs artificials “aero-aquàtic” que es dispara des de l'espigó de la platja de l'Arenal-Bol .

Arribarà el cap de setmana que ve, i Calp seguirà de festa. El dissabte 6 d'agost, és el Dia de Sant Salvador, n'hi haurà, despertà i aqua-jocs a la plaça Major i ja a la tarda els festers i autoritats es traslladaran a l'ermita de Sant Salvador on està previst celebrar la tradicional missa en honor al Sant. A la nit la plaça Major acollirà la macrodiscomòbil TIC TOC i SOS Animation. I el diumenge 7 d'agost se celebrarà la gran cavalcada final de festes amb desfilada de carrosses i disfresses des del carrer de Benissa fins a la plaça de Colom.

Bous al Carrer

A partir del 8 d'agost, segueixen les festes a la ciutat del Penyal, i ho fan amb els tradicionals Bous al Carrer. La Societat Festera i de Bous, és l'encarregada d'organitzar els actes taurins que duraran fins al 13 d'agost, com ha explicat Paco Avargues que és el regidor de Festes.

I el final de festa el posaran els concerts gratuïts del 13 i 14 d'agost amb l'actuació de Los Astrolabios, McLucas The Band, Tumbalea Revolution i Marta Sánchez, com a cap de cartell.

També et pot interessar...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *