Cultura

Comença la Festa del Moscatell a Teulada Moraira

Fins al 9 de setembre, Teulada Moraira es veurà envoltada d'actes i activitats, organitzades per l'ACAT i l'Ajuntament de Teulada
Cartell de la Festa del Moscatell / Ajuntament de Teulada

Agost és el mes del raïm moscatell per excel·lència i, per això, no hi ha millor data al calendari per celebrar la Festa del Moscatell. Fins al 9 de setembre, Teulada Moraira es veurà embolicada en una infinitat d'actes i activitats, organitzats per l'Associació Cultural Amics de Teulada i l'Ajuntament de Teulada, on poder gaudir del nostre producte estrella.

Durant el 24, 25 i 26 d'agost, l'Auditori Teulada Moraira acollirà la VII Mostra de Curts de Moscatell per a la qual 19 curtmetratges optaran als guardons de l'esdeveniment. Molts dels curts seleccionats són de directores i directors valencians com 'Mindanao' de Borja Soler, 'La butada de la puta' de Mar Navarro i els treballs dels alacantins Óscar Arjones ('La maleïda primavera'), Álvaro G. Company i Meka Ribera ('Taula per a tres'), i del reconegut director Adán Aliaga ('La Gàbia'). El públic podrà votar els favorits.

Culminarà la setmana amb la cavalcada del moscatell el dissabte, 27 d'agost, amb una entrada de carros acompanyats per la Colla El Falçó i la participació del Grup de Danses Font Santa. Tot seguit, es realitzarà la petjada del vi, el concurs de raïm moscatell i hi haurà, a càrrec de la Comissió de Festes Sant Vicent Ferrer 2023, un 'Tapa i canya'.

En acabar, els/les veïns/es i visitants podran gaudir dels tallers de canyissos i cabassos, de l'exposició de maquetes de riuraus i del sopar popular acompanyat, més tard, de la revetlla musical.

Ja al setembre, el dijous 1, es presentarà el llibre 'Nits de tinta. Un art de pesca singular' i s'inaugurarà l'exposició d'imatges. Aquesta presentació anirà a compàs de l'exhibició culinària 'De mar i muntanya, les herbes mengívoles i la conservació tradicional del peix', a càrrec del gastrònom Juan Salvador Gaya Sastre, i un tast de vi singulars a càrrec de l'Associació Bancals de Vi i el Celler de Teulada.

A més, cal recordar que estarà disponible l'exposició fotogràfica retrospectiva 'Miratges del moscatell' fins al 23 de setembre al Centre Ecomuseogràfic de Teulada (Almàssera), situat a l'Avda. Santa Catalina, 30.

La programació posarà fi a la Festa del Moscatell amb la gran mostra d'enoturisme i gastronomia, Alere/Dolia, i el convidat estrella, Quique Dacosta. Tindrà lloc el 9 de setembre a l'Auditori Teulada Moraira.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *