Medi ambient

Compromís traslladarà a Madrid la preocupació per les actuacions a executar al litoral de Benissa

Els representants de Compromís, Carles Mulet i Mari Carme Ronda, reclamen que la ciutadania sigui consultada pel desenvolupament d'aquest projecte
Cala de Benissa / Ràdio Litoral

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha anunciat que traslladarà al Govern Estatal la preocupació existent a Benissa davant les actuacions que Costes maneja per actuar al litoral de la localitat, en concret a la cala de l'Advocat, després del concurs d'idees convocat per l'Ajuntament benisser, i que comptaria amb el beneplàcit de la Direcció General de la Costa i el Mar, del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic.

Així ho ha assegurat el mateix Mulet després d'entrevistar-se amb la regidora de Compromís a l'Ajuntament de Benissa, Mari Carme Ronda. L'edil valencianista ha assenyalat que les propostes presentades, i que actualment es troben exposades al públic al Centre d'Art Taller d'Ivars, "són molt agressives i de fort caràcter urbà", ben al contrari, ha incidit Ronda, a una efectiva protecció i conservació del fràgil espai natural del litoral de Benissa.

El senador ha remarcat que segur que hi ha altres alternatives per a aquest punt del litoral, encara menys agressiva amb l'entorn. I es compromet a fer un seguiment del projecte.

Ronda ha recordat que des de l'executiu local, PP i CIBE, es va dir que amb aquest concurs es pretenia demanar projectes per renaturalitzar la cala, tot i això, comenta l'edil, de les 30 propostes rebudes, cap d'elles respecta ni naturalitza res, més bé tot al contrari, conclou.

La representant de la coalició a Benissa ha alertat que "s'hauria d'haver tingut més en compte els aspectes ambientals i la participació d'experts en aquesta matèria perquè les propostes arquitectòniques rebudes evitessin intervencions agressives i renaturalitzessin veritablement l'espai". Segons la seva opinió, la de l'Advocat és una petita cala, ja fortament transformada, però amb zones naturals, en què justament es proposa la creació de noves platges que les transfiguren i soterren, i no corresponen amb les característiques naturals del litoral de Benissa.

Per la Participació Ciutadana

Mulet i Ronda han reclamat que "la ciutadania sigui consultada" en cas que les administracions implicades en el projecte segueixin endavant amb les seves intencions d'actuar segons el concurs d'idees.

També et pot interessar...

Un comentari a “Compromís trasladará a Madrid la preocupación por las actuaciones a ejecutar en el litoral de Benissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *