Arqueologia

El MARQ reprèn els treballs arqueològics al jaciment calpí de la Pobla Medieval d'Ifac

Un equip d'11 persones, tècnics i voluntaris, treballen al jaciment arqueològic a les faldes del Penyal d'Ifac fins al 31 d'agost
Jaciment arqueològic medieval de la Pobla d'Ifac / Ràdio Litoral

Amb l'arrencada del mes d'agost, el MARQ, el Museu d'Arqueologia d'Alacant, posa en marxa el programa d'excavacions arqueològiques de 2022 a sis enclavaments de la província, un d'ells al sud de la comarca: el jaciment de la Pobla Medieval d'Ifac, als peus del Penyal, a Calp. Es tracta d'una campanya que, amb un pressupost de 130.000 euros, contribueix a l'increment i la preservació del patrimoni històric i cultural de la província.

Aquest pla compleix amb l'objectiu de documentar i realitzar una àmplia investigació científica de les troballes, així com avançar en el coneixement de les antigues civilitzacions que van poblar diferents enclavaments del territori.

En el cas de la Marina Alta, l'ajuntament de Calp, ha subscrit un conveni de col·laboració per aportar mitjans humans i materials a les tasques de recerca al jaciment de la Pobla d'Ifac. Unes feines que van arrencar ahir, dilluns 1 d'agost, i tenen previst prolongar-se fins al 31 d'aquest mes, com ha explicat José Luís Menéndez, director d'aquest camp arqueològic.

Un equip format per 11 voluntaris, estudiants de la Universitat d'Alacant, i els tècnics del MARQ, seran els que abordaran al llarg de tot el mes aquesta actuació que aquest any es concentra només a l'agost.

Els treballs a realitzar a les faldes del Penyal se centraran en els sectors plantejats al Pla de Recerca de la Pobla d'Ifac 2022-2025. En concret, s'actuarà a l'àrea del cementiri al costat de l'església, amb l'excavació d'un màxim de set tombes, i al sector oest de la muralla.

Per a Futures Campanyes

D'altra banda, es procedirà a la retirada de runes i material constructiu de l'antic hotel Palace Ifach que impedeix l'accés als nivells arqueològics amb vista a la investigació ia preparar les zones d'intervenció per a una posada en valor futura. Així mateix, es continuaran amb els treballs plantejats al Pla de Conservació Preventiva establerts en coordinació amb l'Àrea d'Arquitectura de la Diputació d'Alacant.

També et pot interessar...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *