Província

El PP de la Marina Alta denuncia que Ximo Puig abandona els pobles més petits

El coordinador comarcal, Arturo Poquet, exigeix més diners a la Generalitat i recorda que és la Diputació la que manté aquests municipis
Arturo Poquet, coordinador comarcal del PP per a la Marina Alta / Partit Popular Marina Alta

El coordinador comarcal del PP a la Marina Alta, Arturo Poquet, ha denunciat el “constant abandonament de Ximo Puig dels pobles de la Marina Alta” i ha exigit “més inversions de la Generalitat Valenciana, que només té anuncis i paraules buides davant de la inversió pràctica de la Diputació d'Alacant a tota la comarca”.

El responsable comarcal dels populars ha explicat que el Consell “discrimina els petits municipis de la Marina Alta al pla de repartiment de fons” i ha indicat que “pobles de menys de 10.000 habitants, i molt especialment els de menys de 1.500 sobreviuen només gràcies a esforç inversor de la Diputació d'Alacant”.

Poquet ha precisat que mentre que el Consell "només inverteix dos milions d'euros a la Marina Alta amb el seu fons de Cooperació, la Diputació arriba als gairebé set milions d'euros, primant en el sistema de repartiment als municipis més petits, que són els més necessitats i on més calen les inversions de les institucions”.

Ha indicat que els alcaldes del PP dels municipis més petits de la comarca “insisteixen a reivindicar més ajuts del Consell, perquè els únics ajuts que arriben són de la institució provincial”. "Puig i els seus socis no fan res", ha dit.

“Carlos Mazón té molt clar on hi ha les necessitats dels municipis més petits i s'ha reunit en nombroses ocasions amb els alcaldes dels petits pobles de tota la província. La Diputació sosté els municipis més petits i amb menys despoblació. Ara necessitem que Ximo Puig doni instruccions perquè des de la Generalitat Valenciana recordin els pobles de la comarca i en general de tots els petits pobles de la província d'Alacant”, ha remarcat Poquet.

Pla Més A prop

Per la seva banda, el diputat per la Marina Alta del Grup Popular, Juan Bautista Roselló, ha precisat que la Diputació d'Alacant ha invertit més de 6.900.000 euros a la comarca de la Marina Alta el 2022 amb el Pla Més A prop, “un pla que pretén primar i recolzar els pobles més petits de la província” i ha qüestionat “la defensa que Puig i Toni Such fan del fons de cooperació del Consell, que aporta poc més de dos milions a la mateixa comarca basant-se en criteris de repartiment que discriminen els municipis més petits”.

Roselló ha recordat que la inversió en carreteres supera sis milions d'euros i que ha pogut beneficiar municipis com Senija, Llíber i Ràfol d'Almúnia o Els Poblets, a més d'emfatitzar que la Diputació està sent “crucial per mantenir el patrimoni dels petits pobles de la comarca. Gràcies a ella s'estan podent recuperar ermites, esglésies, muralles o castells així com tradicions culturals”, ha dit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *