Societat

El primer saló del màniga, TemoriCon, arriba a Teulada Moraira

L'1 i 2 d'octubre, l'Auditori Teulada Moraira acollirà diferents activitats, tallers, actuacions, estands comercials i dinar asiàtic
Cartell del primer saló del màniga / Ajuntament de Teulada

El mes d'octubre començarà amb una nova oferta de lleure infantil i juvenil: la primera TemoriCon, el saló de Cultura Oriental i Oci Alternatiu de Teulada Moraira. Els dies 1 i 2 d'octubre, l'Auditori Teulada Moraira acollirà diferents activitats, tallers, actuacions, estands comercials i dinar asiàtic.

Amb la posada en marxa del I Pla Jove de Teulada Moraira, es pretén que les activitats que es plantegen des de la regidoria de Joventut siguin escollides de forma participativa. Així, un nombrós grup de joves de diferents edats va mostrar el seu interès pel manga, l'anime i les cultures japonesa o asiàtica en general. Aquest mateix grup col·laborarà voluntàriament en l'organització de l'esdeveniment, amb l'assessorament de dues associacions juvenils de la província, especialitzades en l'organització de fires i salons d'aquesta temàtica.

Els diferents espais de què està dotat el Auditori Teulada Moraira permeten oferir un ventall molt variat d'activitats dins del mateix edifici i rodalies. Aquestes activitats van ser escollides, de nou, de forma participativa, ja que es va fer una enquesta a l'IES Teulada perquè les aficions i els gustos de l'alumnat marquessin l'agenda de l'esdeveniment.

Espais a l'esdeveniment

El vestíbul principal acollirà durant tot el cap de setmana una zona de videojocs i una ludoteca de jocs de taula. A més es portaran a terme tornejos de diferents campionats de jocs com Magic: the Gathering.

La planta inferior acollirà una fira amb estands de màniga, col·leccionisme, artesania i marxandatge. A més a més, en un espai reservat, es faran els tallers, les demostracions d'arts marcials i se situarà el photocall de les jornades. Als tallers, es podran realitzar kanzashi, kunai, omamori, figures de hamma beads, o aprendre japonès per viatjar, entre altres. D'altra banda, el jardí acollirà esdeveniments més actius, com ara softcombat, tir amb arc o partides de quidditch.

Finalment, a la sala principal de l'auditori tindran lloc conferències sobre cosplaying, mitologia japonesa i il·lustració al màniga, així com el doblatge i la música a l'anime. Al mateix espai central es podrà demostrar les habilitats de cant al karaoke i gaudir d'un concert sorpresa.

A més del complet programa d'activitats lúdiques, hi haurà parades de menjar asiàtic i zones exclusives on poder participar a una partida de rol en viu.

Les entrades es podran adquirir per un preu de 3 euros un dia o 5 euros tots dos. Al municipi estaran disponibles, a partir de setembre, a Papereria Llibreria Moll (C/ Altea 5, Teulada) ia Arias Print (Av. del Portet 34, Moraira). Així mateix, les entrades estaran disponibles a altres municipis veïns de la comarca.

De moment, la joventut de Teulada Moraira ja es pot animar a participar al concurs del cartell, que serà la imatge d'aquesta edició de la TemoriCon. La persona guanyadora rebrà una entrada doble, una samarreta, una tassa i més sorpreses. Consulta les bases adjuntes.

La regidora de joventut, Verónica Martínez, anima els joves del municipi i pobles veïns a participar d'aquest esdeveniment, que presentin els seus projectes al concurs i que romanguin atents a les xarxes socials, on apareixerà l'oferta completa d'activitats, tallers i conferències, així com els horaris definitius i la seva ubicació al recinte.

Bases

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *