Cultura

El Sonafilm omple la plaça de bous d'Ondara amb més de 1.200 persones

El Festival de Música de Cinema va acollir el concert dedicat a Ennio Morricone per la Universal Symphony Orquestra i el Cor de la Rectoria
Concert del Sonafilm a la plaça de bous d'Ondara / Soundtrakfest

El dissabte 20 d'agost més de 1.200 persones van gaudir de l'espectacular Sonafilm, Festival de Música de Cinema amb el concert dedicat a Ennio Morricone que la Universal Symphony Orquestra i les veus del Cor de la Vicaria es van encarregar d'interpretar a la plaça de bous d'Ondara. Un esdeveniment organitzat per la Regidoria de Cultura de lAjuntament.

Aquesta nova edició del festival va reivindicar la transcendència de les bandes sonores a l'hora de transmetre les emocions del cinema. Un concert amb més de 100 artistes sobre l'escenari on, a més, es va poder gaudir en algunes de les peces de les aparicions estel·lars de solistes com ara la soprano Saray Garcia, el tenor Pascual Andreu, l'oboista Edu Sala i l'harmonicista Raquel Vega.

La Universal Symphony Orquestra, sota la batuta de seu Director titular, José Martínez Colomina, va oferir el Tribute to Morricone, dedicat al mestre compositor italià Ennio Morricone, a qui ha anat dedicat el Sonafilm d'aquest any 2022. Al gran concert s'ha pogut gaudir de les millors peces de films com La mort tenia un preu; El bo, el lleig i el dolent; Nou-cent; Cinema Paradiso; Hi havia una vegada a Amèrica; Els intocables d'Elliot Ness; o La Missió. Com a bis, i en homenatge al recentment desaparegut Vangelis, es va interpretar Carros de Foc.

A l'intermedi del concert es va reconèixer la tasca de les autoritats de les localitats que han fet possible el festival (Ondara, Dénia i El Verger). Admeás, es va fer el lliurament com a recordatori del cartell d'aquesta 4a edició per part de l'Alcalde d'Ondara, José Ramiro, i dels regidors de Cultura dels municipis integrants del Sonafilm; Raquel Mengual d'Ondara, Raül Garcia de la Reina de Dénia i Miquel Pou del Verger.

4a Edició del Sonafilm a Ondara, Dénia i El Verger

La 4a edició del Sonafilm va comptar amb actes durant tota la setmana passada, del 17 al 21 d'agost, tant a Ondara, com a Dénia i El Verger . El 17 d'agost es va oferir a la Casa de Cultura d'Ondara el documental Ennio el Maestro del Director Giuseppe Tornatore, amb la participació de mig centenar de persones. A l'audiovisual, prestigiosos realitzadors i directors van lloar la figura de l'ànima de bandes sonores mítiques per l'imaginari col·lectiu.

Entre els testimonis Bernat Bertolucci ressaltava que “va aconseguir combinar la prosa amb la poesia”; mentre Clint Eastwood reconeixia que “la seva música em va ajudar a escenificar”. Roland Joffe incidia, per la seva banda, que “les seves bandes sonores creen un món que no apareix a la pantalla” i John Williams sentenciava que “quan li van donar Oscar honorífic va ser com si l'Acadèmia estigués disculpant-se per no haver-ho fet gaire abans”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *