Sanitat

La manca d'anestesistes deixa a les portes del quiròfan un pacient en llista d'espera des de fa 2 anys

Una família denuncia les conseqüències de l'atenció sanitària al Departament de Salut de Dénia i demana una reacció política
Hospital de Dénia. / Marina Salut

Una família de la comarca denuncia les lamentables conseqüències de la pèssima atenció sanitària rebuda a l'hospital de la Marina Alta. Dos dels seus membres estan patint els efectes de ser pacients al Departament de Salut de Dénia. Se senten desatesos, discriminats respecte a departaments de salut de comarques veïnes, i indefensos davant d'una situació, que, en definitiva, ens afecta a tots els que viscuts en aquesta comarca.

Com explica Ballester, el seu pare, de 84 anys, va ser citat a principis d?aquesta setmana per ser intervingut quirúrgicament. Va arribar al?hospital després d?estar en llista d?espera durant més de dos anys i patir una crisi que el va obligar a desplaçar-se fins a urgències. La cita era a les 9.30 del matí. No va entrar al preoperatori fins al migdia. I per a la sorpresa i la indignació de tota la família, va sortir de la sala d'operacions sense finalment ser intervingut quirúrgicament. La raó, no hi havia anestesista.

La seva germana, explica Ballester, és una altra de les afectades per una gestió que converteix les persones en mers números. En aquest cas, la dona va detectar un canvi en el color d'una pica al peu. Va acudir al metge. Se li va diagnosticar, després de diverses esperes i la pèrdua de documentació mèdica, un melanoma. Va ser operada el 2021. Però no l'anomenaven per a la preceptiva revisió i seguiment de l'evolució mèdica, encara que segons afirmen des de la família, ella insistia. Es va començar a trobar malament a finals d'any. En aquell moment els metges li van informar que tenia metàstasi al fetge.

Ballester remarca que aquest és el resultat de no tractar amb la celeritat que es mereix les malalties dels pacients, de tenir una gestió sanitària inadequada a la Marina Alta i convertir la salut pública en un negoci, en mans d'una empresa privada més preocupada beneficis que per la sanació dels seus pacients. Aquest no és un retret contra els professionals, insisteix el denunciant, sinó contra la gestió del Departament de Salut de Dénia.

Els afectats han posat les reclamacions pertinents. Tot i que, com apunta Ballester, els ha servit de poc. Ara acudeixen als mitjans de comunicació per fer pública una situació que és ben coneguda per gran part de la població, alhora que demanen als responsables polítics de la comarca que reaccionin, que es mobilitzin i accelerin la reversió de l'atenció sanitària del Departament de Salut de Dénia.

Resposta

Des del centre hospitalari hem rebut una breu resposta a la primera de les denúncies formulada per aquesta família. Des de Marina Salud s'explica que la intervenció quirúrgica programada per a aquest pacient es va suspendre a l'últim moment perquè es va allargar en excés la intervenció anterior. El pacient serà citat de nou en quinze dies.

Des de Marina Salut afirmen que anestesistes hi ha sempre, però els quiròfans es programen i tenen un horari marcat.

També et pot interessar...

Un comentari a “La falta de anestesistas deja a las puertas del quirófano a un paciente en lista de espera desde hace 2 años

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *