Cultura

L'Ajuntament de Teulada rehabilitarà l'Església de Santa Caterina Màrtir

El cost total de les obres és de 48.400€, sent un 75% subvencionat per la Diputació d'Alacant
Església Santa Caterina Màrtir de Teulada / Ajuntament de Teulada

El Ajuntament de Teulada ha rebut la subvenció sol·licitada el passat mes de març, atorgada per la Diputació d'Alacant, per a la rehabilitació de monuments de titularitat municipal i esglésies.

El cost total de les obres és de 48.397,92€, essent un 75% subvencionat per la Diputació, és a dir, cobrint aquesta 36.298,44€ de les despeses. L'objectiu d'aquesta demanda és actuar sobre la Església Parroquial de Santa Catalina Màrtir de Teulada per eliminar l'efecte negatiu de l'aigua de pluja sobre les fàbriques de la mateixa.

L´Església Parroquial de Santa Catalina Màrtir de Teulada, declarada Bé d'interès cultural (BIC), és un dels edificis més destacats al patrimoni històric i cultural de la comarca de la Marina Alta i constitueix una de les característiques diferenciadores de la imatge del municipi, convertint-se en un dels principals atractius per als turistes que el visiten .

Per això, amb aquesta subvenció, es pretén dur a terme, principalment, les actuacions següents sobre la fàbrica meridional de l'Església:

• Eliminació dels arrebossats i arrebossats de ciment en mal estat, i neteja i consolidació dels carreus de pedra arenosa degradada de les fàbriques pètries de la portada lateral.

• Reparació de la coberta de teula sobre les capelles i recuperació del pas de ronda sobre la muralla barbacana, fissures i protecció contra la penetració de l'aigua de pluja al mur i fabriques de l'interior de la nau de l'església.

• Estudi arqueològic i arquitectònic de les fàbriques pètries amb interès científic, que permetrà obtenir-ne un coneixement més rigorós, i possibilitarà la visita i gaudi del mateix en condicions més adequades de comprensió dels valors patrimonials del monument.

El consistori pretén amb aquestes actuacions evitar a l'Església un deteriorament irreversible dels elements que conformen la seva fàbrica i, amb això també, poder tenir un estudi més gran i més rigorós d'aquest monument que permetrà entendre i difondre la història de Teulada Moraira.

El rector del poble, Dn. Vicent ha afirmat rebre “una molt bona notícia, un primer passet per anar restaurant tota l'Església. De moment ja podem anar començant pel més urgent i deteriorat, que és la part de la teulada. A partir d'aquí podem continuar treballant per continuar millorant-la. Esperem optar a aquesta subvenció en més convocatòries, gràcies a la col·laboració i bona voluntat de totes les persones que ho fan possible”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *