Societat

Neix l'associació Teulada Moraira Contra el Cáncer

Divendres, 2 de setembre, tindrà lloc a la sala d'actes de l'Ajuntament de Teulada una xerrada informativa sobre el càncer de mama
Cartell de la presentació i xerrada informativa de l'associació Teulada Moraira Contra el Càncer / Ajuntament de Teulada

Divendres que ve, 2 de setembre, tindrà lloc al saló d'actes del Ajuntament de Teulada la presentació de la Associació Teulada Moraira Contra el Càncer. Un acte que començarà a les 20.00 hores i anirà acompanyat d'una xerrada informativa i un vi d'honor.

Així doncs, la xerrada informativa comptarà amb la presència de la Dra. Ana Lluch i el Dr. Juan Miguel Cejalvo per aprofundir en un tema que preocupa cada cop més a nivell social i, sobretot, entre les dones com és el càncer de mama.

De fet, el Dr. Cejalvo, investigador del Grup de Recerca de Biologia de Càncer de Mama de l'Institut de Recerca Sanitària INCLIVA de l'Hospital Clínic de València i investigador membre de CIBERONC, ha assegurat públicament que “està augmentant el càncer de mama en dones joves . Es podria rebaixar el cribratge als 40 anys”.

Per la seua banda, la Dra. Lluch és Catedràtica Emèrita de l'Àrea de Medicina de la Universitat de València i Coordinadora del Grup de Recerca de Biologia en Càncer de Mama-INCLIVA. A més, és cap del Servei d'Hematologia i Oncologia Mèdica de l'Hospital Clínic Universitari de València, que desenvolupa línies de treball capdavanteres a Espanya aprofundint en les bases genètiques i genòmiques del càncer en la recerca de noves estratègies biològiques.

La regidora de Sanitat, Susanne Katzgrau, ha posat èmfasi en “la importància que té la investigació i la prevenció per superar aquesta malaltia, assistint a revisions regularment i participant en els programes preventius oferts pel sistema sanitari. És essencial, sobretot, escoltar els professionals en medicina i portar una vida sana, ja que això ens pot ajudar a combatre amb èxit molts tipus de càncer”.

Des de l'Ajuntament de Teulada s'anima tant veïns i veïnes com visitants a acudir a la presentació i xerrada informativa per conèixer més aquesta malaltia i prevenir qualsevol problema relacionat amb ella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *