Societat

Quique Dacosta estarà com a xef a Alere/Dolia 2022

L´Auditori Teulada Moraira acollirà la X+1 edició d´aquesta mostra d´enoturisme i gastronomia l´1 i 9 de setembre
Presentació de la mostra al Celler de Teulada / Ajuntament de Teulada

L'Auditori Teulada Moraira connecta amb el territori i paisatge més proper amb una nova edició d'aquesta mostra de enoturisme i gastronomia que aposta pel producte de proximitat. Una edició que s'ha presentat al Celler de Teulada i que ha comptat amb la presència del President de la Fundació de l'auditori i Alcalde de Teulada Moraira, Raúl llobell, la Directora de l'Auditori Teulada Moraira, Maite Serrat i la Gerent i actual Presidenta de el Celler Teulada, Joselina Vallés.

Raúl Llobell ha explicat que en aquesta edició pren rellevància el producte del moscatell com a eina vehicular per mostrar i posar en valor la feina de la terra, dels productors i per remarcar la figura de la dona en aquestes tasques.

A continuació, ha donat a conèixer el nom del xef Alere/dolia 2022. Per a aquesta ocasió i com a gran ambaixador i referent mundial del nostre territori es comptarà amb la presència de Quique Dacosta. Tres estrelles Michelin i la distinció d'un dels 50 millors restaurants del món són alguns dels guardons que acompanyen aquesta gran cuiner. Llobell ha destacat del cuiner, la seva fidelitat pel producte de proximitat i la seva feina per portar-lo a l'excel·lència mitjançant una cuina d'avantguarda sense deixar enrere la tradició.

Programa

El menú d'Alere/Dolia per a aquest any tindrà un programa extens dividit en dues jornades. El dia 1 tindrà lloc la presentació del llibre i exposició de Jake Abbot, “Nits de Tinta, un art de pesca singular”. Acompanyarà a aquesta presentació l´exhibició culinària: de Mar i Muntanya – les herbes comestibles i la conservació tradicional de peix. A càrrec del gastrònom Juan Salvador Gayá Sastre. Tot seguit, tindrà lloc un tast de vins singulars per l'Associació Bancals de Vins i el Celler Teulada.

El dia 9, la jornada arrencarà amb Dolia/Kids. Els més petits de la família podran gaudir de dos tallers. L'Auditori Teulada Moraira aposta sempre en aquest apartat per l'ecologia i la sostenibilitat del nostre planeta. El primer dels tallers, ChiquiHaikus, pretén reforçar l'interès innat dels nens per la natura i desenvolupar la creativitat. El segon taller estarà dirigit per la xef estrella Michelín, María José Martínez, que ens parlarà sobre la màgia de la pol·linització. Martínez, que està especialitzada al món de les abelles farà una exhibició i degustació, on els nens podran participar en alguna de les elaboracions.

Alhora tindrà lloc el tast de vins, amb Ànima de Dona. L'Auditori Teulada Moraira vol en aquesta edició reforçar la figura de la dona productora dedicada a les tasques de l'agricultura. Els tres cellers de la Marina dirigits actualment per dones presentaran les seves creacions. Així doncs, Bodega Teulada, M d'Alexandria i Bodega Les Freses seran les protagonistes d'aquest tast que dirigirà el sommelier, Natalia Piera.

A la sala auditori tindrà lloc la projecció del documental, Cuinar Bellesa, dirigit per Sergio Piera i conduït pel cuiner Quique Dacosta.

Finalitzat aquest, Alere/Dolia prendrà el punt àlgid amb l'homenatge que des de la Fundació de l'Auditori Teulada Moraira se li vol rendir a Paquita Oller Vila, una dona lluitadora que va dedicar gran part de la seva vida a la feina de la terra. En un acte d'agraïment pel seu lliurament al món del vi, Alere/Dolia ha preparat un acte emotiu i ben merescut a qui va ser la presidenta del Celler Teulada durant molts anys. Els assistents podran ser testimonis de la presentació del darrer vi que Paquita va elaborar.

A continuació, es donarà pas al xef Quique Dacosta on podreu gaudir de l'art i el mestratge d'aquest gran top de la gastronomia.

Per finalitzar la vetllada, al Territori Gastronòmic, situat a la zona enjardinada de l'auditori, es podrà maridar la gastronomia i el vi de casa nostra. Tot això acompanyat per la música en directe de Caeli Jazz Club, i del refrescant còctel Alere/Dolia a càrrec de Més que Barmans que posarà el fermall final a una Mostra d'Enoturisme i Gastronomia centrada en els plaers que ens ofereix el nostre entorn més proper.

La direcció de l'auditori informa que l'entrada i la participació a la Mostra d'Enoturisme i Gastronomia Alere/Dolia serà gratuïta per als dos dies. Caldrà de inscripció prèvia als tasts de vi i taller de Dolia/Kids. Per a qualsevol informació que calgui es pot contactar al 965 740 445 oa: www.auditoriteuladamoraira.es

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *