Cultura

Tot a punt per al Sonafilm, el festival de música de cinema de la Marina Alta

La quarta edició està dedicada al compositor italià Ennio Morricone i se celebrarà del 17 al 21 d'agost a Ondara, Dénia i el Verger
Cartell del Sonafilm / Ajuntament d'Ondara

Des de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Ondara s'ha recordat que ja està tot acabat per la celebració, la setmana que ve, de la 4a edició del Sonafilm, el Festival de Música de Cinema de la Marina Alta 2022, que està dedicat aquest any a la figura i trajectòria del compositor de música de cinema italià Ennio Morricone, i que se celebrarà la setmana que ve, del dimecres 17 al diumenge 21 d'agost, a Ondara, Dénia i El Verger, oferint-ne una àmplia programació. Els diferents esdeveniments que s'oferiran del 17 al 21 d'agost, emmarcats al 4t Sonafilm, són els següents:

Dimecres 17 d'agost a la Plaça de bous d'Ondara. A les 22:00 hores, el públic podrà gaudir del documental Ennio, el Maestro, del director Giuseppe Tornatore, cineasta enamorat del compositor italià i gran amic íntim, que ha volgut retre homenatge Morricone amb aquesta joia de documental en què participen directors i artistes de la talla de Tarantino, Bertolucci, Oliver Stone, Bruce Springsteen, Clint Eastwood, Hans Zimmer o John Williams entre d'altres. Aquest esdeveniment, adreçat al públic familiar, és dentrada lliure.

Dijous 18 d'agost a les 20 hores a l'Auditori de la Casa de Cultura del Verger. Recital creat especialment per a l'ocasió i que s'estrenarà aquest dia, compost pel duet format pels Artistes Aljibe; el clarinetista JM Santandreu (solista de la Universal Symphony Orchestra i Artista Yamaha), i el prestigiós pianista Christian Esteve. Intimate Morricone és un viatge a través de l'íntim i característic so del piano i clarinet per les melodies més profundes i distintives del compositor italià. Entrada lliure fins a completar l'aforament de la sala.

Divendres 19 d'agost a les 12 hores al Multiespai l'Androna situat a les instal·lacions de Baleària Puerto (Dénia). Xerrada de Música de Cinema, dirigida i presentada pel convidat i personalitat reconeguda dins de la música de cinema, Conrado Xalabarder, reconegut especialista en música de cinema de prestigi internacional, i autor de diversos llibres sobre la música en el setè art. Entrada lliure fins a completar l'aforament de la sala.

Divendres 19 d'agost a les 22.30 hores al Parc Torrecremada de Dénia. Concert del grup Moanin' Project, amb el mateix format de banda Cultura Pop amb els seus 10 components per oferir un programa als més nostàlgics del millor pop/rock dels 70 i 80 amb l'espectacle Forrest Gump Songs, dedicat a les cançons més populars que apareixen en aquest film, on a banda de la famosa Banda Sonora del compositor Alan Silvestri, es poden trobar temes icònics de grups i intèrprets com Elvis Presley, Rooftop Singers, Bob Dylan, The Beach Boys, The Doors, Simon and Garfunkel, Birds, Harry Nilsson, Supremes o Scott Mackenzi, entre d'altres. Entrada lliure.

Dissabte 20 d'agost a les 23 hores a la Plaça de bous d'Ondara. Arriba el «plat fort» del Festival. El famós i esperat concert simfònic que oferirà novament la Universal Symphony Orchestra amb la participació del Cor de la Vicaria en algunes de les peces que interpretaran. Amb més de 100 artistes a l'escenari (entre músics i cantants) i sota la batuta del Director titular de l'Orquestra, José Martínez Colomina, oferiran un tribut simfònic a la Música de Cinema composta per Ennio Morricone, on se'n podran escoltar algunes Bandes Sonores més famoses com «Hi havia una vegada a l'Oest», «Noucent», «Els Intocables», «El bo el lleig i el dolent», «Hi havia una vegada a Amèrica», «Cinema Paradís», «Chi Mai» o «La Califa» entre moltes altres bandes sonores. Venda d'entrades a través de la plataforma www.agendaondara.es (de 20 a 25 euros).

Diumenge 21 d'agost a les 20 hores a l'Auditori de la Casa de Cultura del Verger. Recital Movie Horns a càrrec de l'ensemble format per 15 trompes professionals a càrrec del Trompa solista de la Universal Symphony Orchestra i gerent de Mira quina Trompa Vicent Berbegal Coloma. Aquest innovador grup de cambra oferirà un repertori variat de Bandes Sonores compostes per al setè art. Un magnífic espectacle per donar conclusió a la 4a Edició del Sonafilm.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *