Economia

Xàbia obre el període de pagament voluntari dels rebuts de l'IBI i l'IAE

Els rebuts d´aquest any ja incorporen la rebaixa del 17% i els pagaments domiciliats es carregaran en compte el 22 d´agost
Comptabilitat i impostos / Firmbee (Pixabay)

El Ajuntament de Xàbia posa en coneixement dels contribuents que, seguint el calendari fiscal, a partir d'aquest dilluns 8 d'agost i fins al 24 d'octubre del 2022 -tots dos inclusivament- tindrà lloc la cobrança en període voluntari del IBI urbà, rústic i el Impost sobre activitats econòmiques (IAE).

Els rebuts d'aquest any ja incorporen la rebaixa del 17% aprovada l'any passat per la Corporació com a mesura de suport a les economies locals després de la pandèmia i en un context d'encariment dels serveis bàsics i de la cistella de la compra.

Aquesta rebaixa se suma a les bonificacions existents per a casuístiques concretes, com és el 50% per a les famílies nombroses i el de 25% durant tres anys (amb un límit de 200 euros per any) a les edificacions residencials legals que hagin instal·lat sistemes homologats per a l'aprofitament tèrmic o elèctric de lenergia provinent del sol.

Els rebuts domiciliats seran remesos a les entitats bancàries per al càrrec en compte, sent el dia previst de càrrec en compte el dia 22 d'agost.

Pel que fa als no domiciliats, l'Ajuntament recorda que des d'aquest any es poden abonar de forma en línia (amb opcions com el pagament amb targeta o el fraccionat) a través de la Oficina Virtual Tributària sempre que es disposi de certificat digital. Des d'aquest portal es podrà descarregar el document cobratori per ser utilitzat com a document de pagament. En via presencial, es podrà pagar a les oficines de les Entitats Col·laboradores a la Recaptació Municipal (Banc Santander, Cajamar i Banc Sabadell).

Per a qualsevol dubte o aclariment podeu contactar amb l'oficina de Servei d'Atenció al Públic situada al C/ Major, núm. 15.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *