Obres

Xàbia sol·licita una ajuda autonòmica per rehabilitar el Castell de la Granadella

És una línia bianual de la Generalitat dotada amb 13,4 milions d'euros i que subvenciona com a màxim 500.000 euros per obra
El Castell de la Granadella actualment / Ajuntament de Xàbia

El Ajuntament de Xàbia aprova per unanimitat de ple sol·licitar a la Generalitat Valenciana una subvenció per dur a terme el projecte de consolidació del Castell de la Granadella.

En concret, el Consistori vol optar a una de les ajudes ofertes per la presidència aquest 2022 destinades a promoure la protecció, el foment i el desenvolupament del patrimoni i la dinamització cultural, i l'adequació i la renovació de béns i espais municipals de la Comunitat valenciana. És una línia bianual dotada amb 13,4 milions d'euros i que subvenciona com a màxim 500.000 euros per obra.

El projecte de consolidació del Castell de la Granadella, l'única estructura d'ús defensiu de propietat pública que es conserva al litoral del municipi, puja a 408.000 euros i està llest des del passat any en previsió que es convoqués alguna línia de subvencions per la rehabilitació del patrimoni. A més de la consolidació de les restes del fortí, també inclou la recuperació de l'aljub annex, així com l'adequació paisatgística de l'entorn per facilitar una interpretació millor de tot el conjunt.

Així mateix, en el pressupost té un pes important la difícil accessibilitat del lloc ja que encareix el transport de materials.

Fases

En una primera fase se cenyeix a la restauració de l'aljub, neteja de les superfícies i una selecció dels carreus arreplegats procedents de les excavacions arqueològiques que va impulsar el museu fa més d'una dècada.

La segona fase ja aborda l'estabilitat dels murs de carreus perimetrals i l'estabilització dels draps de maçoneria que formaven el farciment de les muralles del Castell, mentre que el darrer pas serviria per emplenar l'interior, recompondre l'arrencada de l'escala de cargol que comunicava les diferents de l'estructura defensiva i posar en valor els elements singulars que es mantenen com l'arrencada de la volta del primer pis i una de les troneres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *