Esports

600 triatletes es donaran cita aquest cap de setmana a Xàbia al Memorial Edu Monfort

El TriXàbia camina cap a la paritat amb un 30% de participació femenina i també veu créixer la inscripció internacional
Presentació del TriXàbia / Ajuntament de Xàbia

El Club d'Atletisme Llebeig arrenca aquest diumenge la temporada de competicions amb un dels esdeveniments més importants a nivell d'infraestructura i participació. Arriba la desena edició del TriXàbia Memorial Edu Monfort, una cita que reunirà 600 triatletes al municipi disposats a gaudir de la combinació de natació, atletisme i ciclisme en un espai tan especial com és la costa xabiera.

La prova té com a epicentre la platja de l'Arenal, on discorre la secció de natació i d'on parteixen les bicicletes i corredors, que tenen com a meta el passeig David Ferrer. Tal com han explicat des del club, hi haurà dues modalitats: olímpica (amb sortida a les 8.30 hores) i esprint (amb inici escalonat a partir de les 10.30 hores).

L'embranzida del TriXàbia traspassa fronteres i cada any creix la participació internacional, destacant aquest any els esportistes arribats dels Països Baixos (més del 10% del total de participants). També el percentatge de dones incrementa a cada edició, arribant aquest any al 30% de la inscripció total.

La prova, a més de compromesa amb el Medi Ambient –ha eliminat el plàstic dels avituallaments- també mostra la seva aposta per la inclusió, adaptant-se a les persones amb diversitat funcional. Aquest any hi haurà 6 participants en la modalitat adaptada.

Des del Club, Madelane Powell, Gina Kaktus i Vicente Soldevilla, han animat la població a sumar-se al TriXàbia com a públic, animant els participants i gaudint de tot l'espectacle que envolta les proves, les transicions.

També han demanat comprensió pels necessaris talls de trànsit, que es concentren a l'Avinguda del Pla i Primer Montañar, recomanant a totes les persones que vulguin accedir al sud del municipi durant les hores de la prova (diumenge al matí) utilitzar el camí Cabanes.

Els responsables del Llebeig han volgut destacar el gran paper que jugaran a la prova els més de 150 voluntaris que col·laboraran amb Protecció Civil, Creu Roja i la Policia Local perquè la competició tingui les màximes garanties de seguretat. També han agraït als sponsors que recolzen aquest triatló i que permetran que tots els participants rebin un regal molt especial com és una motxilla de gran capacitat per portar tot el material que s'utilitza en aquest tipus de competicions (neoprè, culot, sabatilles etc…) ).

Des de l'Ajuntament, el regidor d'Esports, Alberto Tur, i l'alcalde, José Chulvi, han felicitat el club per la gran capacitat d'organització, assumint competicions exigents i importants com el TriXàbia, que omplen el municipi d'esportistes arribats des de tota la comarca i altres punts del país. Però també per la feina del dia a dia, fomentant la pràctica esportiva entre gent de totes les edats.

Els responsables municipals han apel·lat a la cooperació ciutadana en el bon discórrer de la prova i animat els aficionats a l'esport que gaudeixin d'una prova tan visual com aquesta i que a més a més rendeix un entranyable record al jove Edu Monfort.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *