Serveis Públics

Benitatxell augmenta de 6 a 10 les bosses de pàrquing per avançar-se a necessitats futures i assegurar un servei bàsic

S'han millorat i allargat contractes que fins ara es feien només per un any, fet que donava inestabilitat a aquest servei bàsic
Un dels pàrquings públics gratuïts del municipi / Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell

El Poble Nou de Benitatxell, municipi de tot just 5.000 habitants, compta amb deu bosses de pàrquing públic gratuït al centre urbà que donen servei a veïns i veïnes. La meitat s'han creat en els darrers dos anys amb una clara missió: avançar-se a les necessitats futures i assegurar un servei bàsic.

Com ha afirmat l'alcalde, Miguel Ángel García, “a mitjà termini esperem transformar el nostre municipi en un lloc amable amb el vianant, bonic i verd amb diferents actuacions urbanes i projectes d'obres. Sent coneixedors d'aquestes futures obres, que en alguns casos ocuparan terra que ara és pàrquing, com ara a l'escola, s'ha fet una previsió perquè no hi faltin les places d'aparcament”.

Així, als pàrquings de Capelletes (que s'ha rehabilitat completament recentment), carrer Pou, carrer Molls, Mercat, Cementiri i els antics de les escoles, se n'han sumat cinc de nous: el nou de l'escola, el de l'avinguda de València, el del carrer dels Furs, el del camp de futbol i un futur que es crearà a la carretera d'entrada al municipi per Xàbia quan s'habiliti la rotonda d'accés a Cimera del Sol.

En la majoria dels casos, els terrenys d'aquests pàrquings són propietaris privats amb què l'Ajuntament ha renovat o efectuat nous contractes. En el cas dels aparcaments antics, s'han donat estabilitat als contractes allargant els acords a un mínim d'entre 7 i 10 anys. Això és perquè fins ara, segons ha explicat García, l'Ajuntament feia ús d'aquests terrenys amb contractes d'un any prorrogables, cosa que donava inestabilitat a aquest servei bàsic. “Si el propietari hagués considerat que ja no volia o no li interessava continuar arrendant, el municipi s'hauria pogut quedar sense una bossa de pàrquing important d'un dia per l'altre. I volíem evitar això i donar solidesa i permanència als aparcaments”.

L'Ajuntament pagava una mitjana de 0,6 euros el metre quadrat en sòl urbà pels pàrquings ja heretats de l'anterior govern, per la qual cosa s'ha mantingut aquest preu per a tots els contractes, tant antics com nous. D'aquesta manera, es paga a tots els propietaris la mateixa quantitat per m2 i s'eviten greuges comparatius.

Si bé és cert que l'augment de borses de pàrquing ha incrementat els costos mensuals destinats a aquest fi, aquest increment s'ha compensat amb l'augment d'ingressos a través d'altres vies, com ara la recaptació de 227.000€ extra a les inspeccions del impost sobre obra nova (ICIO), l'acord amb el col·legi Lady Elizabeth perquè sufragui amb 458.814 euros la rotonda d'accés a Cimera del Sol o altres lloguers de béns patrimonials municipals.

Així mateix, seguint amb les previsions de futur, el govern està esperant la resolució de la sol·licitud d'una subvenció del Programa DUS 5.000 de fons europeus valorada en prop de 850.000 euros per finançar una actuació que té com a objectiu reformar i adequar sis dels pàrquings.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *