Medi ambient

Desenes de voluntaris participen aquest dissabte a Xàbia el Dia Mundial de la Neteja

L'Ajuntament anima a sumar-se a aquesta jornada de conscienciació i activisme que netejarà el litoral i altres espais de valor ambiental
Presentació de l'activitat / Ajuntament de Xàbia

Per cinquè any consecutiu, l'Ajuntament de Xàbia se suma al moviment mundial World Cleanup Day, una data simbòlica per demostrar la força de l'activisme ambiental i conscienciar els altres que reduir la generació de residus és un repte col·lectiu. Serà aquest dissabte, 17 de setembre, de 9.30 a 12.30 hores.

L'acció compta amb la col·laboració de Tetma Simetria, Let's do it! Spain, The ISBJORN Collective, Rotary Club de Xàbia, Xàbia neta entre tots, Xàbia et volem neta, Protecció Civil Xàbia, CEX, Creu Roja Xàbia, Club Nàutic Xàbia, Marina Nou Fontana, les empreses de turisme actiu OK Aventures Mar i Muntanya, Siesta Advisor i Amjasa.

Cada grup té una vintena de persones disposades a netejar el punt assignat. Alguns estaran a la costa i altres aniran en caiacs fins a les cales i punts menys accessibles. També hi haurà dos equips destinats a la llera del riu Gorgos, un a l'Avinguda Trenc d'Alba i un altre a l'àrea recreativa de la plana.

La regidora de Serveis, Kika Mata, ha afegit que també hi ha persones que s'estan apuntant directament a Serveis (de moment hi ha 50 voluntaris més encara que la inscripció continua oberta fins al divendres 16 de setembre a les 14 hores). Les persones interessades poden sumar-se a través del formulari o enviar un correu a servicios@ajxabia.org

Tots rebran una samarreta i gorra com a obsequi, a més de guants i bosses per facilitar la neteja. En acabar la jornada hi haurà un aperitiu per als voluntaris al Riurau d'Arnauda i un espai de jocs per millorar els coneixements de com separar correctament a nivell domèstic i conscienciar sobre la necessitat de generar menys residus.

Mata ha animat tota la població a sumar-se al Dia Mundial de la Neteja, bé en aquesta acció organitzada oa títol personal. Perquè l'objectiu és col·laborar de manera activa netejant la brutícia en espais naturals de les platges, parcs, boscos i rius.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *