Esdeveniments

Desmantellat a Calp un grup criminal de falsos revisors de la llum

Als detinguts se'ls imputen una desena de robatoris i furts a diferents municipis de la comarca com Calp, Benissa o Teulada
Moment de la detenció / Direcció General de la Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha desmantellat a Calp un grup criminal de falsos revisors de llum que robaven persones grans quan visitaven els seus habitatges. La banda, procedent de Fuenlabrada (Madrid), s'havia establert, de manera temporal, en una casa ocupada a la ciutat del Penyal amb l'única finalitat, segons fonts policials, de cometre robatoris a la província d'Alacant.

Als membres del grup se'ls han imputat els delictes de robatori, furt, receptació, estafa i pertinença a organització criminal.

La banda estava formada per cinc homes, de nacionalitat espanyola, d'edats compreses entre els 28 i els 30 anys. Se'ls considera autors de més d'una desena de delictes de robatoris i furts en habitatges a les localitats de la comarca com Calp, Benissa i, Teulada. I també a Bussot, La Vila, El Campello i Alcorcón.

En el moment de les detencions, la Guàrdia Civil va intervenir 2.000 euros en efectiu, claus mestres i claus magnètiques falses, diverses eines i una targeta bancària que havia estat sostreta una de les víctimes. A més, s'ha pogut confiscar el vehicle de motor que era utilitzat per la banda per cometre els delictes.

Tot i la detenció de tots els membres de la banda, la Guàrdia Civil no dóna per conclosa les investigacions, per la qual cosa no es descarten que puguin aparèixer nous perjudicats.

Els capturats van ser posats davant de l'autoritat judicial. El Jutjat de Guàrdia i Instrucció de Dénia ha decretat la llibertat de tots els detinguts amb la prohibició de sortir del territori nacional, així com la presentació periòdica als Jutjats.

Consells Seguretat

La Guàrdia Civil recorda que a través del Pla Major de Seguretat i per mitjà de les xerrades informatives que imparteix per tota la geografia espanyola, pretén prevenir i millorar la seguretat de la gent gran, ja que aquest grup de persones es troba dins del col·lectiu considerat especialment vulnerable. A més, s'aconsella no fer cas de les trucades telefòniques on li ofereixin ofertes o gangues, i en tot cas s'han d'adreçar a les oficines físiques per a qualsevol consulta o millora en els subministraments.

També et pot interessar...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *