Cultura

El 9 d'octubre, la gran festa de les associacions al Poble Nou de Benitatxell

Destaquen el concert del dolçainer del Portitxol, actuacions de les associacions musicals, contacontes i exposicions, entre d'altres
Els regidors de Cultura i Festes, Victor Bisquert i Mayte Roldán / Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell

Com cada 9 d'octubre, dia dels valencians i les valencianes, els carrers de El Poble Nou de Benitatxell s'omplen d'associacionisme i germanor. Aquest any, les regidories de Cultura i Festes, juntament amb les diferents associacions locals, n'han preparat una programació variada.

Els actes donen inici aquest divendres 30 de setembre amb la xerrada-conferència 'Joan Fuster, el nostre escriptor', que oferirà Isidre Crespo i presentarà Vicent Serra, d''Esmorzars de la Terra'. Serà a les 19:30h al Centre Social.

La setmana gran arriba a partir del 6 d'octubre. Aquest dia s'inaugurarà a la Biblioteca l'exposició Sols espart és part de la solució, que gira al voltant del treball de l'espart a la Marina Alta. El divendres 7 continuarà la programació amb el concert 'El dolçainer del Portitxol', amb la Colla del Portitxol de Xàbia i la col·laboració especial de Pep Gimeno 'Botifarra', a les 20:00h al carrer La Pau.

El dissabte 8, els protagonistes seran els festers i les festeres del 2023, que han preparat una sessió de tarda amb dos els dj Fran i Mengu a partir de les 19:00h al carrer La Pau. Hi haurà servei de barra i menjar i tallers i jocs pels més petits i petites. A la nit, a les 22:00h al Centre Social, s'oferirà el teatre 'M'estàs tornant boig', de Los siete comedientes.

El dia més important, 9 d'octubre, està dedicat a les associacions pobleres. A partir de les 11:00h al carrer La Pau, estaran muntades les exposicions 'Temps militars', de l'Associació de Veïns; de cartells del 9 d'octubre realitzats per l'alumnat del CEIP Santa Maria Magdalena i organitzada per l'AMPA, i de boixets, a càrrec de l'Associació de Dones. També hi haurà activitats per a nens i nenes, com el contacontes 'Jaume I i les seves valeroses dames' o el taller de xapes i manualitats.

Després, a partir de les 12:30h, vindran els concerts de les associacions musicals i de dansa: el Cor Parroquial, la Colla La Llebetjà, la Banda del Poble Nou i el Grup de Danses Morro Falquí. Cadascuna realitzarà una petita actuació per separat i també, aquest any, per primera vegada, oferiran una peça conjunta que han preparat amb molt d'entusiasme les quatre associacions.

A continuació, els festers i festeres del 2023 oferiran menjar popular. La jornada acabarà amb el concert de Toni Català organitzat per l'Associació de Jubilats i Pensionistes, la xocolatada a càrrec de l'Associació de Dones i una gincana infantil a les 17:00h. El 14 d'octubre tancarà la programació la presentació del llibre 'Soldats de porta', del pobler Josep Colomer. Serà a les 19:30h al Centre Social.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *