Esdeveniments

El destí va decidir que Juan Manuel Policarpo, el Policia Local mort a Calp, acudís al lloc del succés

L'agent, natural de la vila del Penyal i molt estimat pels veïns del municipi, deixa una dona i dos fills
L'escut de la Policia Local de Calp amb un crespó / Facebook - Policia Local de Calp

La tromba d'aigua que va caure en alguns municipis de la Marina Alta va deixar a tots sorpresos, sobretot a Benissa, on va arribar a assolir els 138 mm. La quantitat de pluja va inundar moltes parts del municipi, entre elles el camí on va morir el Policia Local de Calp.

Juan Manuel Policarpo, natural de la vila del Penyal i pare de dos fills, no havia d'estar al lloc del succés aquella matinada. Tot i això, la saturació dels agents de Benissa per la quantitat d'incidències que estaven rebent va fer que es desplacés la Policia Local de Calp.

Els companys que hi van anar van intentar rescatar un conductor que estava atrapat amb el seu vehicle en un camí de la urbanització Empedrola, que discorre en paral·lel a la llera del barranc del Quisi. La mala fortuna va fer que Juan Manuel trepitgés en falsó i caigués, sent arrossegat pel corrent. Hores després, el seu cos va ser trobat a 2 km, ja en terme de Calp.

Unes hores després del succés, el camí ja lluïa gairebé sense aigua i amb un sol radiant. Senyals del canvi climàtic que cada cop més deixen fets d'aquest tipus, com la rebentada càlida del Medusa Festival, i pel qual no estem actuant per aturar-ho.

Per la seva banda, el vehicle amb el conductor a dins també va ser arrossegat pel fort corrent d'aigua, encara que finalment el veí va aconseguir sortir pel seu propi peu i va ser traslladat a l'hospital de Dénia.

Així, per la mort de l'agent, el municipi de Calp ha decretat cinc dies de dol. Les localitats veïnes han lamentat la pèrdua de l'agent i han destacat la valentia de Juan Manuel i tots els policies locals que dia a dia es deixen la vida per protegir-nos.

Qui era Juan Manuel Policarpo Moll?

Juan Manuel Policarpo Moll venia de família hostalera. La seva àvia va fundar un dels restaurants de marisc i peix al port de Calp més coneguts pels veïns i veïnes. Per això, ficat a les venes, era un gran apassionat de la cuina.

Tot i això, la seva vocació el va portar a estar durant 23 anys al servei de la ciutadania com a Policia Local. Actualment ocupava el càrrec d'oficial a la seva localitat natal i era un agent exemplar, segons els seus companys, destrossats per la seva mort.

Pare de dos fills, Carlos i Manuel, l'agent de 49 anys també era un ciutadà compromès amb les festes del seu poble. De fet, durant molt de temps va formar part dels Moros i Cristians de Calp a la Filà Contrabandistas.

Tant la seva professió com la seva inclusió a les activitats i festes de la vila del Penyal van fer que Juan Manuel fos conegut i molt estimat al municipi. Deixa els veïns i veïnes de Calp consternats per la seva pèrdua.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *