Educació

L'IES Josep Iborra estrena un programa amb què millorar la convivència al centre

Potenciar la convivència, saber relacionar-se, fer un bon ús de les xarxes socials, objectius dels tallers que s'inclouen al programa
IES Josep Iborra. Arxiu / Ràdio Litoral

El IES Josep Iborra de Benissa afronta aquest nou curs amb una aposta clara per millorar i potenciar la convivència entre l'alumnat, i ho fa a través de 7 tallers que s'aniran desenvolupant al llarg dels propers mesos durant l'horari lectiu. Un projecte que complementa els programes que ja van arrencar l'any passat amb èxit, i amb què, com ha explicat Ana Cuquerella, coordinadora d'Igualtat i Convivència del Centre, i Miquel López, director de l'IES, treballarà entre altres aspectes, sobre la mediació , maneres de resoldre conflictes, habilitats socials i igualtat.

Una iniciativa que el curs passat va tenir una resposta molt positiva per part de lalumnat. Cuquerella destaca la tutoria entre iguals, orientada a acompanyar els alumnes més joves, els dels primers cursos de l'ESO, en un centre amb més de 1000 estudiants entre els quals conviuen alumnes de secundària, cicles formatius i batxillerat. També es va impartir la tutoria emocional, per donar suport a lalumnat, i es va donar continuïtat a la tasca del grup dacció feminista.

Aquest any se sumen nous tallers, com el centrat en habilitats socials, l'anomenat ciber-tutoria i “patis actius”.

Potenciar la convivència, saber relacionar-se, saber fer un bon ús de les xarxes socials, interactuar entre alumnes de diferents cursos, són alguns dels valors sobre els quals es treballarà amb aquest programa. Entre les novetats, s'hi inclou «patis actius», amb què el centre proposa possibilitats que ajudaran l'alumnat a integrar-se, a no estar tan pendents de les xarxes socials, alhora que es plantegen temes que resulten d'interès per als joves.

Per part seva, el director, Miquel López, remarca que amb els nous tallers i la revisió dels ja instaurats s'ha donat a aquesta iniciativa un context de projecte de centre, perquè tots valorin la importància de la convivència dins de l'institut i hi participin de les accions plantejades.

També et pot interessar...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *