Obres

Foment dóna llum verda a la solució dels accessos al centre comercial d'Ondara

El col·lapse de trànsit a la rotonda elevada del centre comercial se solucionarà amb un carril d'incorporació directe a la N-332
Esbós glorieta VC Ondara / Ajuntament d'Ondara

El Ajuntament d'Ondara ha anunciat que, després de les moltes gestions realitzades per part del consistori, s'ha aconseguit el vistiplau de la Demarcació de Carreteres d'Alacant, dependent del Ministeri de Foment, per a un projecte que permetrà solucionar els problemes de col·lapse que es generen a la rotonda elevada del centre comercial.

El projecte estarà finançat per la pròpia demarcació de carreteres, dins de la partida de manteniment, s'executarà a partir d'octubre i se'n preveu la finalització el primer trimestre del 2023.

Després de l'estudi de mobilitat realitzat pels tècnics d'Alacant, la conclusió recau que la major part de vehicles que accedeixen a la rotonda, i que generen col·lapse, són els que vénen de la rotonda del Xopar en direcció a la AP7, Dénia o Alacant.

Després d'aquesta anàlisi de trànsit corresponent, s'ha considerat que la solució més eficient és que el trànsit rodat que no va en direcció al centre comercial, sinó que la travessa cap al sud de la comarca, no pugi a la rotonda elevada. Aquests vehicles s'incorporaran directament a la N-332 i així evitaran la pujada a la rotonda, per aconseguir més fluïdesa en totes les altres direccions.

Per això, es crearà una nova rotonda en aquest ramal des d'on es podrà anar directament a la rotonda elevada en el cas de voler accedir al centre comercial i s'escometrà un carril d'incorporació perquè els vehicles accedeixin directament a la N-332, quan accediran a l'autopista, Dénia o Alacant. Es tracta de la solució més viable tècnicament per resoldre el problema i sense cap cost per a lAjuntament dOndara.

L'Alcalde ha agraït als tècnics de la Demarcació de Carreteres d'Alacant per haver entès la connexió necessària amb la N-332 abans de la rotonda elevada i així poder descongestionar-la. També ha donat les gràcies a Pere Picornel, regidor de Serveis, ja que "amb la seva tasca discreta i constant ha aconseguit traslladar als tècnics la necessitat de millorar, donant una solució al problema generat a la rotonda elevada d'accés al parc comercial."

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *