Cultura

Gata acull la trobada de bandes de la Marina Alta

L'1 d'octubre, el municipi reunirà 20 bandes de música de la comarca per commemorar el 150è aniversari de la Banda Unió Musical de Gata
Membres de la Banda Unió Musical de Gata / Ajuntament de Gata de Gorgos

El proper dissabte 1 d'octubre Gata reunirà 20 bandes de música de la comarca al Trobada de Bandes de la Marina Alta, un dels actes per commemorar el 150è aniversari de la Banda Unió Musical de Gata.

La Unió Musical de Gata de Gorgos va néixer l'any 1870, en contractar l'ajuntament d'aquella època al músic de la Safor, Ricardo González Blasco, amb l'objectiu d'instruir i formar els aficionats del poble per tenir una Banda Municipal que amenitzés els actes oficials, populars i religiosos que es produïen al poble. Durant el 2020 la banda celebrava el seu 150è aniversari.

Lògicament, tots els actes que tenien programats per commemorar l'efemèride es van haver d'ajornar a causa de la pandèmia. Tot i això, a mesura que han anat caient les restriccions, se n'han pogut celebrar la majoria, com per exemple: el concert realitzat a l'Auditori de la Diputació d'Alacant i el nomenament d'un carrer del poble al nom de la Banda .

Aquest dissabte, 1 doctubre, per fi es podrà fer lacte central de les celebracions de laniversari que consistirà en una trobada de Bandes de la Marina Alta organitzada per la FSMCV, lAjuntament de Gata i la mateixa Societat Musical. La trobada començarà a les 18.30 hores amb una desfilada de les 20 bandes participants per diferents carrers del poble fins a l'avinguda de la Pau on interpretaran totes juntes el pasdoble “Unió Musical de Gata”, peça del compositor Josep Miquel Martínez Jiménez, que va resultar guanyador al concurs organitzat per la Banda dins dels actes commemoratius.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *