Educació

L'educació afectiva i sexual arriba a les aules de les escoles de l'interior de la Marina Alta

Una iniciativa que aporta continguts no inclosos als programes educatius, amb perspectiva feminista, visió crítica i informació real

La educació afectiva i sexual arriba a les escoles de l'interior de la Marina Alta aquest nou curs de la mà de La Naturadora. Els CEIP de Parcent, Benigembla, Murla, Xaló, i Orba, acolliran al llarg dels propers mesos tallers i activitats amb què cobrir una part pedagògica no inclosa en els programes educatius.

El projecte arrenca amb una xerrada informativa prèvia amb les famílies, per informar mares i pares sobre el que es farà a les aules, i com es pot, des de casa, donar continuïtat i acompanyar els seus fills i filles en una educació sexual positiva.

Com explica Teresa de la Cruz, una de les responsables del programa, es presenta una sèrie de propostes des d'una perspectiva feminista i destacant la importància de conèixer el propi cos.

La fi, explica de la Creu, és trencar amb els models de educació sexual que s'han desenvolupat en les darreres dècades, basats a infondre por, per apostar per altres, recolzats en una sexualitat positiva. Un programa en què les activitats s'adeqüen a l'edat dels alumnes i les alumnes, des dels que s'inicien a l'etapa escolar, d'infantil, fins als escolars de l'última etapa de primària, accedint-los quins són els canvis que la pubertat farà experimentar.

La tècnica de La Naturadora, explica que l'alumnat mostren interès, fan moltes preguntes, especialment els més grans, i també es pot comprovar com en edats cada vegada més primerenques s'accedeix a la pornografia, sense control, entenent que hi són pràctiques sexuals habituals. Un tema que també s'aborda als tallers, per aportar-los una visió crítica.

Una formació més que necessària, per evitar que els menors acudeixin a canals d'informació no adequada, esbiaixada, i irreal, com conclou Teresa de la Cruz.

També et pot interessar...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *