Cultura

La Vall de Gallinera acull la segona edició de les jornades d'Enclavament Cinema

Del 23 al 25 de setembre es projectarà una selecció de curtmetratges de la Biennal Internacional Dona i Cinema al frontó de Benialí
Cartell de les jornades / Ajuntament de Vall de Gallinera

Vall de Gallinera acollirà el cap de setmana del 23 al 25 de setembre les II Jornades d'Enclavament Cinema, una iniciativa que forma part del projecte global Enclave Land Art.

El projecte artístic neix amb la filosofia de promoure el diàleg de lésser humà amb la natura per reinterpretar el territori mitjançant lart contemporani. L'origen d'Enclave Land Art està vinculat a la creació d'itineraris artístics al medi rural, creats mitjançant una residència internacional d'artistes de dues setmanes de durada.

Dins del projecte, i amb l'objectiu d'establir un pont entre el territori i l'art contemporani, es presenta la segona edició de Enclavament Cinema. Aquesta iniciativa és una plataforma vinculada al vessant audiovisual mitjançant la projecció duna selecció de curtmetratges dun festival convidat, en aquest cas la Biennal Internacional Dona i Cinema.

El festival arriba el gener de 2023 a la seva setena edició, donarà espai al millor cinema realitzat per dones ia una sèrie d'activitats paral·leles per reflexionar sobre el paper de les dones a la indústria del cinema, així com promocionar altres mirades no sempre representades a la gran pantalla.

ENCLAU CINEMA comptarà amb la presència durant tot el cap de setmana de les directores del festival: Giovanna Ribes i Deborah Micheletti, a més de diferents directores i personalitats vinculades al món audiovisual a través de la Biennal Internacional Dona i Cinema, amb l'objectiu de generar una plataforma de discussió sobre les propostes entre el públic assistent mitjançant debats i col·loquis participatius. També comptarà amb la participació i la implicació de l'Associació de Dons de la Foradà, el col·lectiu de dones de la Vall de Gallinera.

El Consistori Municipal de la Vall de Gallinera considera que amb aquestes accions es dignifica i es vertebra la cultura a l'entorn rural, considerant la cultura com un dels agents per combatre el despoblament.

Programa d'ENCLAU CINEMA 2022

Divendres 23 de setembre

21:30 h. Pista de Frontó de Benialí (obertura de portes des de les 20:00 amb l'espai “food truck de Carretera i Manta”).

Aquesta secció és una immersió en la història del festival a través d'alguns dels treballs premiats al llarg de les edicions anteriors. Amb aquesta secció volem fer conèixer l'essència de La Biennal Internacional Dona i Cinema.

Serà presentada per Deborah Micheletti, directora de la Biennal Internacional Dona i Cinema, i comptarà amb la participació de persones vinculades a les produccions projectades.

Dissabte 24 de setembre 2022

10.00 h. Excursió amb sortida des de l´ajuntament, Benialí.

La jornada de dissabte està centrada al territori. Seguint la ruta dels Corrals de la Carroja, descobrireu l'itinerari artístic d'Enclave Land Art 2021 amb una visita guiada. Prèviament, al saló d'actes de l'Ajuntament es projectaran els monogràfics dels tres projectes d'Enclave Land Art 2021 que no tenen un resultat físic.

21:30 h. Pista de Frontó de Benialí (obertura de portes des de les 20:00 amb l'espai food truck de Carretera i Manta).

Mitjançant aquesta secció es completa la proposta conceptual d'Enclave Land Art: una dualitat present a qualsevol realitat que ens condiciona i ens defineix.

Aquesta secció serà presentada per Raül Julve, director d'Enclave Cinema, i comptarà amb la presència de persones vinculades a les produccions projectades, amb la intenció de generar un debat que ajudi a aprofundir en les propostes.

Diumenge 25 setembre 2022

10:30. Edifici de l'Ajuntament a Benialí

Amb aquesta secció es fusiona l'art i el cinema. Dediquem un espai expositiu al videoart amb la presència de dones que són un referent en aquesta disciplina. El tancament de les jornades es convertirà en l'inici de la residència d'Enclave Land Art del proper mes de novembre. Es coneixeran els 7 projectes seleccionats a tot el món per participar a la IV edició d'Enclave Land Art.

Informació d'interès

Tel de contacte: 654 64 44 15 | 643 414 921 Email: press@enclavelandart.org www.enclavelandart.org

L´assistència és gratuïta i hi haurà servei de bar al´interior del recinte que es mantindrà fins al final del col·loqui.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *