Economia

L'Ajuntament de Teulada presenta la nova plataforma de contractació

Al novembre s'iniciarà el procés de registre d'empreses a la plataforma i al gener es llançarà la compra d'obres, serveis i subministraments
Assistents a la reunió informativa / Ajuntament de Teulada

La setmana passada va tenir lloc la reunió informativa sobre la nova plataforma de contractació del Ajuntament de Teulada, a la qual van ser convocats tots els comerços de Teulada Moraira com a primera presa de contacte amb el sistema. Actualment, aquest projecte es troba en una primera fase daprovació per a la seva implementació.

A principis del mes de novembre les empreses podran iniciar el procés de registre a la plataforma. Posteriorment, el departament de contractació verificarà la documentació per admetre-la. I, a partir del mes de gener del 2023, es llançaran les compres d'obres, serveis i subministraments d'acord amb les necessitats.

El procediment serà totalment electrònic, adreçat a contractes dús corrent per procediment obert, obert simplificat i contracte menor. Més endavant s'anirà informant amb més detalls els terminis, els passos a seguir i la resta d'informació d'interès.

La nova plataforma de contractació, seguint sistemes dinàmics d'adquisició, té com a propòsit fomentar l'eficiència de la despesa pública, respectant els principis digualtat de tracte, no discriminació, transparència, proporcionalitat i integritat, tal com figura a la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de Contractes del Sector Públic.

Aquest sistema ofereix una sèrie d'avantatges quant a:

  • Millorar pressupostos. Per a compres repetitives es podran obtenir descomptes importants en els preus de les obres, serveis i subministraments i afavorir les economies d'escala.
  • Major concurrència. Amb més ampli poder d'invocació al mercat i, per tant, més resposta. S'incrementa l'oferta i, per tant, l'efecte crida de la demanda.
  • El procés dadjudicació és transparent i públic.
  • Igualtat de tracte. L'adjudicació es fa amb una valoració basada en criteris objectius i proporcionats.
  • Major comoditat en la tramitació, eliminació de desplaçaments amb el corresponent estalvi de temps i diners, increment de la transparència, més concurrència i participació del teixit empresarial.

L'Ajuntament de Teulada entén aquest procediment com una oportunitat de canvi, generador de benefici tant per als proveïdors com per a la pròpia administració.

Per a qualsevol dubte o consulta sobre el nou sistema podeu contactar amb el departament de contractació de l'Ajuntament de Teulada trucant al 965740158, extensions 1600, 1606, 1607; o enviant un correu electrònic a contratacion@teuladamoraira.org

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *