Província Societat

L'alberg de Moraira acull la 'I Trobada de Corresponsals' de la Marina Alta i Marina Baixa

La tasca del corresponsal és fer de portaveu de la joventut cap a l'administració local, recollint propostes i iniciatives juvenils
Els joves amb la regidora de Joventut i els tècnics a la 'I Trobada de Corresponsals' / Ajuntament de Teulada

La Xarxa Jove del Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) va celebrar el cap de setmana passat, a l'alberg de Moraira, la seva primera trobada intercomarcal entre joves de la Marina Alta i la Marina Baixa, un espai per intercanviar experiències i continuar amb el procés formatiu com a corresponsals juvenils.

La regidora de Joventut de l'Ajuntament de Teulada, Verónica Martínez, va agrair la celebració d'aquest acte a Teulada Moraira, destacant "la importància d'aquestes trobades per intercanviar idees, experiències, opinions, crear sinergies, treballar junts i seguir amb la formació dels corresponsals, que són el nexe d´unió entre la joventut i l´administració". Tal com afirma la regidora, els corresponsals compleixen un paper fonamental, ja que són ells els qui, voluntàriament, col·laboren amb el departament de joventut per detectar les necessitats.

Val a dir que la tasca del corresponsal és fer de portaveu de la joventut cap a l'administració local; recollir propostes i iniciatives juvenils per gestionar-les amb suport municipal; traslladar les iniciatives de l'administració als centres educatius, com a activitats juvenils que es promouen al municipi, etc.

Als centres docents els corresponsals disposen de punts d'informació on poder mantenir una comunicació bidireccional, de manera que es fomenta la participació ciutadana activa a través de taules consultives, associacions culturals, consells municipals i fòrums, entre d'altres. Així, es tracta de donar resposta a les demandes juvenils, donant-los veu i protagonisme a la presa de decisions que els afecten directament.

Així, doncs, les primeres jornades de corresponsals es van basar en l'intercanvi d'experiències entre companys de Teulada Moraira, La Safor, Alfàs del Pi, Altea, Callosa d'en Sarrià, La Nucia, Finestrat, la Mancomunitat de la Marina Baixa, Gata de Gorgos, Ondara, Pedreguer, Pego i la Vila Joiosa.

El personal de dinamització juvenil de les dues comarques va organitzar les jornades al voltant de la informació juvenil, el medi ambient, el voluntariat, el benestar emocional i la salut, comptant amb la col·laboració d'entitats que ja formen part de l'entramat social d'intervenció amb la joventut.

De la mateixa manera, es va abordar la formació en matèria digualtat, violència de gènere, noves masculinitats i diversitat sexual, amb lajuda de la Mancomunitat de Serveis Socials de la Marina Baixa.

D'altra banda, les tècniques de la UPCCA de Teulada Moraira i Pego es van unir per formar en matèria de salut, amb una activitat de meditació per a l'autoconeixement, un passeig conscient i un taller de prevenció de conductes addictives.

Finalment, l'associació Pego VIU va orientar els grups participants en matèria de voluntariat ambiental, amb un taller de reconeixement d'espècies autòctones i elaboració d'olis a partir d'elles.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *