Societat Esdeveniments

Medalla al Mèrit Policial per a l'agent de la Policia de Calp mort en acte de servei

El funeral per Juan Manuel Policarpo s'oficia a l'església Verge de les Neus mentre Calp continua de dol per aquesta mort tràgica
Calp guarda cinc minuts de silenci en memòria del Policia Local Juan Manuel Policarpo. / Ajuntament de Calp

Avui dimarts, 20 de setembre, a les 11 del matí, a la Església Verge de les Neus de Calp, tindrà lloc el funeral de Juan Manuel Policarpo, l'agent de policia local que va morir el cap de setmana en acte de servei a l'intentar rescatar el conductor d'un vehicle que es va veure sorprès per una crescuda del barranc del Quisi.

Ahir a la tarda es va instal·lar la capella ardent del policia al Saló de Plens del Ajuntament calpí. Municipi que segueix dol per aquesta tràgica mort. Calp va decretar diumenge cinc dies de dol oficial després de conèixer la mort d'aquest agent.

Juan Manuel Policarpo serà condecorat a títol pòstum amb la Medalla d'Or al Mèrit Policial de la Generalitat, amb diferent vermell de Protecció Civil. Així ho ha anunciat la consellera de Justícia, Interior i Administracions Públiques, Gabriela Bravo, que ha assistit, juntament amb la subdelegada del Govern a Alacant, Araceli Poblador, a una concentració silenciosa de cinc minuts que va tenir lloc ahir a la tarda davant les portes de l'Ajuntament de Calp en memòria de l'agent.

5 dies de dol

Juan Manuel Policarpo, va morir en intentar rescatar el conductor d'un vehicle que havia quedat atrapat i envoltat d'aigua a causa de la crescuda d'un barranc després de les fortes pluges que van caure dissabte a la nit. Des de diumenge i fins dijous 22, les banderes onegen a mig pal a tots els edificis municipals, llueixen crepó negre en senyal de dol i s'han suspès tots els actes públics programats.

Succés

Eren les 2 de la matinada quan la Policia Local de Calp va rebre avís del 112 sobre un vehicle que es trobava atrapat a la urbanització Empedrola, en un camí que discorre en paral·lel a la llera del riu al terme municipal de Benissa. Per la seva proximitat, fins al lloc es van desplaçar dues patrulles de la Policia Local calpina que van trobar el vehicle envoltat d'aigua amb un home a dins, a més els agents van observar que un familiar del conductor també s'havia desplaçat a la zona i que havia caigut a l'aigua d'on va ser rescatat pels agents.

A l'intentar el rescat del conductor del vehicle un agent de la Policia Local va trepitjar en fals i va caure a l'aigua i va ser arrossegat pel corrent a gran velocitat. Hores després, passades diumenge a les 6.30 del matí, era trobat el cos sense vida d'aquest policia, a 2 quilòmetres de distància riu avall al terme municipal de Calp.

El vehicle atrapat també va ser arrossegat per l?aigua amb el conductor al seu interior, que finalment va aconseguir sortir del cotxe i salvar la vida, encara que va ser traslladat a l?hospital.

També et pot interessar...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *