Cultura

Ondara acull un octubre ple d'activitats amb Arrels, el Festival de Tradicions, i el 150è aniversari del Trinquet Municipal

L'Ajuntament ha presentat les interessants propostes culturals, tradicionals, de lleure i esportives del primer octubre sense restriccions
Presentació de l'agenda cultural d'esdeveniments d'Ondara / Ajuntament d'Ondara

El Ajuntament d'Ondara ha presentat les interessants propostes culturals, tradicionals, de lleure i esportives que ompliran esdeveniments aquest mes d'octubre; el primer octubre sense restriccions per la pandèmia en tres anys

La programació compta amb dues parts importants. D'una banda, el primer Festival Arrels 2022, Festival de Tradicions d'Ondara, organitzat per la Regidoria de Cultura, que tindrà lloc del 30 de setembre al 9 d'octubre.

D'altra banda, el programa del 150è aniversari del Trinquet Municipal (del 3 al 16 d'octubre), organitzat per la Regidoria d'Esports amb la col·laboració del Club de Pilota Valenciana d'Ondara (que aquest any 2022 també està d'aniversari, atès que fa 30 anys). Aquests programes es complementen amb la programació cultural del mes doctubre.

La presentació dels esdeveniments ha tingut la participació de l'Alcalde d'Ondara, José Ramiro; la Regidora de Cultura, Raquel Mengual; la Regidoria dEsports, Mar Chesa, i els tècnics de lAjuntament dOndara, Ximi Vives i Pedro Gil. A la presentació s'ha mostrat també el cartell del dia 9 d'octubre, que s'ha dissenyat amb l'obra guanyadora del I Concurs de Dibuix Cartell 9 d'octubre que es va fer l'any passat al CEIP Sanchis Guarner; un dibuix de Júlia Alemany Soler.

Pel que fa al Festival Arrels 2022, el I Festival de Tradicions d'Ondara és una nova proposta cultural, d'oci i de posada en valor de les tradicions valencianes. Entre les activitats, es poden trobar concerts de música tradicional; danses, muixerangues, tallers diversos, sopars populars, etc. El plat fort del programa arribarà el cap de setmana, amb el concert dels grups de música en valencià Diluvi i Niuss el dissabte 8 d'octubre a la Plaça de toros d'Ondara.

Programació Arrels 2022

*Per als sopars de divendres i dissabte hi haurà servei de Barra a càrrec de la Comissió de Festes de la Soledat 2023 amb possibilitat de sopar. Punts de Venda per als tiquets del sopar a Vinalia, Clínica Levante i al telèfon 659512186.

**Inscripcions per als tallers de nens i adults, hora del conte i torneig a https://joventut.ondara.org/o https://agendaondara.es/.

Programació 150è aniversari Trinquet Municipal

Del 3 al 14 d'octubre: exposició fotogràfica 150 anys de pilota valenciana a Ondara, que es podrà visitar al Claustre de lAjuntament.

Del 10 al 12 d'octubre: El Trinquet Municipal tindrà Jornades de Portes Obertes, on es podrà jugar a pilota grossa, raspall i escala i corda (el Club de Pilota proveirà d'esparadrap, tesamoll i pilotes).

13 d'octubre a les 16 hores: Celebració del 30è aniversari del Club de Pilota d'Ondara i homenatge al pilotari Félix, amb reconeixements a alguns membres del club, al Trinquet Municipal. Tot seguit, partida professional amb els millors pilotaris del moment, amb la participació de Félix.

14 d'octubre a les 20 hores: Presentació del llibre La Pilota a Ondara. Segles XIX al XXI a Padro, a càrrec dels autors Robert Miralles i Toni Albert i amb la participació de Toni Ortolà, autor de la portada i José Ramiro, Alcalde d'Ondara.

15 d'octubre a les 16 hores: Presentació oficial de l'Escola de Pilota al carrer Llibertat i espectacular partida de llargues.

16 d'octubre: Inauguració de la Plaça Paco Cabanes Genovès, al nou pàrquing de Ronda Generalitat, a les 13 hores. I a les 16:30 hores, se celebrarà l'acte del 150è aniversari del Trinquet Municipal d'Ondara, que comptarà amb una exhibició de la modalitat del Rebot (com es va realitzar a la inauguració de 1872), a càrrec dels professionals participants a la partida que es jugarà després: Puchol II, Nacho i feridor contra Giner, Tomàs II i Hèctor (entrada gratuïta a la partida).

PROGRAMACIÓ OCTUBRE 2022

Dissabte, 1 d'octubre

RUTA DELS RIURAUS: Riuraus ara i adés (4km).

Inscripció: 5€. Més informació i inscripcions al 616.043.173

Ho organitza: Ajuntament d'Ondara. Regidoria de Patrimoni.

Del 6 al 28 d'octubre 19h – Casa de Cultura

Inauguració: dijous 6 doctubre.

EXPOSICIÓ COL·LECTIVA «ADAMA». Pintura, dibuix, fotografia, escultura i ceràmica. Visites: Horari Casa de Cultura.

Dilluns, 17 d'octubre 20h – Casa de Cultura
XERRADA Medicina i el que no és. A càrrec de José Miguel Mulet, catedràtic de Biotecnologia a la Universitat Politècnica de València. Organitza AECC d'Ondara.

Dimecres, 19 d'octubre 19:30h – Casa de Cultura

XERRADA Novetats en les tècniques de reconstrucció mamària. A càrrec del Dr. Pepe Mallent (Cirurgià plàstic). Organitza AECC d'Ondara.

Dijous, 20 d'octubre 20h – Casa de Cultura

XXVII CICLE DE CONFERÈNCIES GRUP DE REULL 2022 «Algunes reflexions artístiques, S. XXI». CONFERÈNCIA «Les estructures que sustenten tot això!». A càrrec d'Álvaro de los Santos. Llicenciat en Belles Arts i DIOSA a Estètica. Assagista, comissari d'exposicions, editor i docent.

Divendres, 21 d'octubre 20h – Casa Cultura

PRESENTACIÓ DE LLIBRE «ELS SET SECRETS per construir parelles extraordinàries», a càrrec del seu autor, Juan Cayuela.

Dissabte, 22 d'octubre 9.30h – Casa Cultura

TALLER PER CRÉIXER EN AUTOESTIMA «El camí de l'autoacceptació», a càrrec de Juan Cayuela. Places limitades. Inscripcions: joiacultura@ondara.org

Diumenge, 30 d'octubre 19.30h – Auditori

TEATRE La gata japonesa presenta «Els viatges de Bowa»

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *