Esports

Ondara aposta per la pilota valenciana i adquirirà el segon trinquet

L'adquisició coincidirà amb el programa d'actes commemoratius del 150è aniversari del Trinquet Municipal, datat del 1.872
Immoble que es convertirà en el segon trinquet / Ajuntament d'Ondara

Amb motiu de la celebració del 150 aniversari del Trinquet Municipal d'Ondara aquest any, datat el 1872, l'Ajuntament d'Ondara ha impulsat obres, actuacions i millores d'aquesta instal·lació esportiva centenària. El consistori ha iniciat les gestions per adquirir el conegut com a segon trinquet menor, segons han anunciat l'alcalde, José Ramiro, i la regidora de Patrimoni, Raquel López.

Aquest segon trinquet confronta amb el trinquet gran; està contigu al primer (el que s'utilitza per exemple per pilota grossa) i té un accés a través d'una parcel·la municipal pel carrer Rueda, cosa que permetrà la possibilitat d'integrar aquesta parcel·la a la instal·lació del trinquet.

L'Ajuntament d'Ondara té interès de connectar aquesta dotació amb la parcel·la posterior, que és també de propietat municipal, per tenir més accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda, segons ha confirmat l'alcalde en la visita al segon trinquetet. L'adquisició del mateix ja ha estat acordada entre propietària i consistori.

Cal esmentar que el conjunt de trinquets existents a Ondara entre els carrers Solo, Rueda i San Benedicto, està integrat pel Trinquet principal (el més gran, construït al 1.872) i dos trinquets menors. L'any 2007, l'Ajuntament d'Ondara ja va adquirir el trinquet principal juntament amb un dels dos menors, que es va rehabilitar posteriorment (2018).

Atesa la bona conservació del segon trinquet menor, que forma part d'un pati en una parcel·la privada, s'ha considerat necessari adquirir aquest immoble, el qual s'ha valorat tècnicament en 17.800 euros, i aquest és el valor final del contracte privat de compra amb la propietària, que ha manifestat la seva conformitat a segregar i vendre 90,75 m² ubicats al fons de la parcel·la i que confronten amb el Trinquet Municipal i amb la parcel·la municipal del carrer La Roda núm. 17, per import de 17.800 euros. J

José Ramiro ha expressat la seva satisfacció per aquesta operació que permetrà a l'Ajuntament d'Ondara continuar reforçant la seva aposta pel esport autòcton mitjançant el creixement i millora de les instal·lacions destinades a la pràctica de la pilota.

D'altra banda, l'alcalde, José Ramiro; la regidora dEsports, Mar Chesa; i el coordinador del programa, Toni Albert, han donat a conèixer el complet programa d'actes commemoratius del 150è aniversari del Trinquet Municipal, que tindran lloc del 3 al 16 d'octubre del 2022.

Aquesta programació ha estat elaborada amb la col·laboració del Club de Pilota Valenciana d'Ondara, que aquest any també està d'aniversari i fa 30 anys; una efemèride que també ha estat destacada per l'Ajuntament d'Ondara.

Programació 150è aniversari Trinquet Municipal d'Ondara

Del 3 al 14 doctubre, Claustre de lAjuntament
EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA “150 anys de pilota valenciana a Ondara”
____________________________________________________________
Del 10 al 12, Trinquet Municipal
JORNADES DE PORTES OBERTES. On podràs jugar a pilota grossa, raspall i escala i corda. El Club de Pilota proveirà d'esparadrap, tesamoll i pilotes
____________________________________________________________
Dijous, 13 d'octubre

16h – Trinquet Municipal Celebració del 30 Aniversaris del Club de Pilota d'Ondara. Homenatge al pilot Fèlix. Reconeixements a alguns membres del Club, després es farà un homenatge al pilot professional Félix de Dénia, veí del nostre poble.
Seguidament, partida professional amb els millors pilots del moment, amb la participació de Félix
____________________________________________________________
Divendres, 14 d'octubre

20h – Prado
PRESENTACIÓ DE LLIBRE: “LA PILOTA A ONDARA. Segles XIX al XXI” A càrrec dels autors Robert Miralles i Toni Albert, i amb la participació de Toni Ortolà, autor de la portada i José Ramiro, Alcalde d'Ondara
____________________________________________________________
Dissabte, 15 d'octubre

16h – Carrer Llibertat
PRESENTACIÓ de l´Escola de Pilota i espectacular partida de Llargues
____________________________________________________________
Diumenge, 16 d'octubre

13h – Nou pàrquing de Ronda Generalitat
INAUGURACIÓ de la Plaça Paco Cabanes “Genovés”

16.30h – Trinquet Municipal
ACTE del 150 Aniversaris del Trinquet Municipal d'Ondara
Exhibició de la modalitat del Rebot, com es va realitzar a la inauguració de 1872, a càrrec dels professionals participants a la partida que es jugarà després. Entrada gratuïta a la partida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *