Medi ambient

Ondara comença el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible amb l'aportació de propostes ciutadanes

Totes les persones interessades en fer aportacions per al PMUS poden contactar per email a ondara@pmus.net o al 722 89 75 29
Logo del PMUS / Ajuntament d'Ondara

El Ajuntament d'Ondara, a través de la Regidoria de Mobilitat Urbana que dirigeix Francesc Giner, està elaborant el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) d'Ondara. Un conjunt d'actuacions que tenen com a objectiu implantar formes de desplaçament més sostenibles a l'espai urbà (caminar, pedalar o utilitzar el transport públic) reduint el consum energètic i les emissions contaminants, aconseguint alhora garantir la qualitat de vida de la ciutadania.

El pla de mobilitat és un instrument per impulsar els canvis necessaris a la mobilitat urbana amb criteris de sostenibilitat. Davant d'un model de transport concebut per donar fluïdesa i capacitat d'estacionament als vehicles motoritzats, els PMUS aposten per situar al centre de la planificació les persones. El seu objectiu és garantir un ambient sa on es pugui caminar i pedalar per itineraris accessibles, segurs i atractius.

L'elaboració d'aquest Pla de Mobilitat Urbana Sostenible a Ondara contempla una primera fase, on s'analitza la situació actual pel que fa al trànsit als carrers del nucli urbà, així com les vies d'accés al municipi, els diferents tipus de desplaçaments que es fan a la població, la utilització de vehicles de motor, ecològics, bicicletes, patins i desplaçaments a peu, així com les zones d'aparcament, zones esportives, camí segur a l'escola, zona industrial i comercial.

Posteriorment, s'estudiaran les diferents solucions que cal aplicar. Per això, la col·laboració dels habitants d'Ondara es fa imprescindible, perquè exposen els problemes que detecten al seu dia a dia; als desplaçaments a la feina, per anar a comprar, per arribar a l'escola, senyals de trànsit, adreces dels carrers, així com qualsevol idea o proposta que pensen que poden millorar la qualitat de vida de la ciutadania i visitants d'Ondara, per fer d'Ondara és un lloc millor per viure i conviure.

Des de l'empresa que elabora el PMUS s'està elaborant una enquesta perquè tothom pugui participar, però abans, proposen a la ciutadania que aportin les seves idees i propostes, per poder incloure-les i valorar-les entre tota la ciutadania d'Ondara.

S'ha facilitat un correu i un telèfon perquè es facin les propostes, comentaris, idees i suggeriments al correu: ondara@pmus.net, oa un número telèfon de WhatsApp i Telegram: 722 89 75 29. (La informació la gestionarà l'empresa que realitza lestudi i es tractarà de manera confidencial).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *