Educació

Ondara inicia el curs de l'Escoleta Infantil Municipal amb millores

El centre ha millorat les instal·lacions, la conciliació, la situació laboral dels treballadors i ha implantat un nou reglament
L'alcalde i la regidora d'Educació amb els treballadors del centre / Ajuntament d'Ondara

El 6 de setembre va començar el nou curs escolar a l'Escoleta Infantil Municipal Joaquina Gavilà d'Ondara, gestionada per l'empresa municipal SINMA. Aquest curs 2022/23, l'escoleta compta amb un total de 73 alumnes; 26 de 1-2 anys i 47 de 2-3 anys.

Prèviament a l'inici del curs per a l'alumnat, l'Alcalde d'Ondara, José Ramiro, i la Regidoria d'Educació, Mar Chesa, van mantenir una reunió amb el claustre i van manifestar la satisfacció per la bona marxa de l'escola bressol municipal arran de les millores i canvis introduïts en els darrers anys, que han motivat un grau alt de satisfacció de les famílies usuàries d'aquest servei, així com una millora de l'àmbit laboral de les treballadores d'aquest centre d'educació infantil municipal.

Cal recordar que un dels motius de la millora del servei va arribar amb l'aplicació des de l'any 2018 del nou reglament de l'Escoleta Infantil Municipal d'Ondara, que va permetre adaptar el servei que es presta a les necessitats de les famílies usuàries. Aquest reglament estableix el marc de convivència i de referència per al bon funcionament del centre, afavorint també que el claustre tingui més capacitat organitzativa i pedagògica.

A més, des de l'aplicació del reglament, l'Escoleta Infantil Municipal segueix el calendari laboral aprovat anualment (i no el calendari escolar, facilitant així la conciliació familiar). Es divideix en dos períodes. El període ordinari, que comença dins dels 6 primers dies de setembre i fins al 30 de juny, i el període estival, comprès entre l'1 de juliol i el 31 d'agost. L'horari màxim del servei és de 8.00 a 18.00 hores.

A nivell laboral, l'aplicació del reglament ha suposat la contractació del personal durant els 12 mesos de l'any (en comptes de 10 mesos com abans, quan a l'estiu no es comptava amb les mateixes treballadores). D'aquesta manera, s'han passat a fixes les treballadores actuals que estaven com a fixes discontínues per garantir el millor servei i equiparar-lo a la resta de treballadors de SINMA.

D'altra banda, cal esmentar que l'Escoleta ha estat també objecte d'importants millores estructurals a les instal·lacions els darrers anys, com l'ampliació del pati. També s'han realitzat totes les millores correctives necessàries a les instal·lacions com els tractaments específics de plagues durant el curs, complementat amb la instal·lació de mosquiters a totes les aules; l'ampliació i renovació del mobiliari i dels utensilis (carros menjador, taules, trones…); i resta de millores a les instal·lacions (portes de seguretat, tanques, acabats, etc).

També et pot interessar...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *