Cultura

Teulada Moraira acull el primer espectacle de dansa butoh al Gegant de Sal

L'esdeveniment enfronta l'escultura 'Gegant de Sal' de Coderch i Malàvia amb el ballarí que va ser la inspiració per a la creació de l'obra
El ballarí Fred Herrera al costat de l'escultura 'Gegant de Sal' / Ajuntament de Teulada

El proper dijous, 15 de setembre, Teulada Moraira acollirà el primer espectacle de la dansa japonesa Butoh que combina ball, música i escultura en un mateix escenari.

La performance inèdita, interpretada pel ballarí Fred Herrera i el saxofonista Javier Valerio, enfronta l'escultura Gegant de Sal de Coderch i Malàvia amb el mateix Herrera, que fou la inspiració per a la creació de l'obra.

L'espectacle es durà a terme a l'esplanada del Castell de Moraira, a les 20h, i tant l'Ajuntament de Teulada com els escultors animen a assistir a aquest acte gratuït per a tota la ciutadania. Cal assenyalar que comptarà amb la col·laboració dels membres de l'associació local Teatre El Portitxolet de Moraira.

Els artistes internacionals Fred Herrera i Javier Valerio, originaris de Costa Rica, han creat aquest espectacle únic per a la seva representació al municipi alacantí. La música original de Valerio, convidat de la Universitat de Costa Rica, teixeix aquest dijous el diàleg entre la inspiració japonesa de la dansa Butoh i la màgia de l'escultura monumental, coincidint amb el dia nacional del seu país.

L'espectacle es presenta com un cara a cara entre el bronze i la sang on ballarí i obra s'uneixen per fi des que el 2019 els escultors Coderch i Malavia, guardonats amb el Premi Reina Sofia d'Escultura i Pintura, van desenvolupar la peça que ja ha passat per València, Munic, Capri o Tolosa, entre altres ciutats.

El 'Gegant' és un símbol d'esperança i ressorgiment després de crisis col·lectives com la pandèmia i vol inspirar i impulsar la col·laboració entre pobles i persones. A través d'aquesta mostra de diverses disciplines, Coderch i Malàvia es compromet una vegada més a treure l'art de les galeries i exhibir-lo a peu de carrer.

L'alcalde de Teulada Moraira, Raúl Llobell, ha assegurat que “és un plaer rebre el ballarí Fred Herrera per poder visibilitzar els orígens del 'Gegant de Sal', fent entendre tant a residents com a visitants el perquè de l'escultura, el seu significat i el seu relació amb la dansa Butoh”.

La representació es durà a terme en una localització privilegiada i històrica davant del mar, com és l'esplanada al costat del Castell de Moraira, que també jugarà un paper a la performance. Els interessats a assistir-hi poden confirmar assistència abans del dia 12 a través de l'email alcaldia@teuladamoraira.org.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *