Obres

Teulada Moraira fa més segurs els seus passos de vianants a través de pictogrames

Els pictogrames informen de manera visual el que els vianants han de fer abans de creuar: parar, mirar i creuar quan s'aturi el vehicle
Pas de vianants amb els pictogrames de TEAVIVAL / Ajuntament de Teulada

El Ajuntament de Teulada duu a terme una nova iniciativa de seguretat viària per a persones amb autisme, nens/es i persones d'edat avançada. Un projecte que consisteix a pintar una sèrie de pictogrames a les primeres franges dels passos de vianants per indicar com creuar el carrer amb seguretat.

Els pictogrames informen de manera visual i clara el que els vianants han de fer abans de creuar: parar, mirar si els cotxes estan aturats o no, parar atenció al semàfor en cas que n'hi hagi i creuar quan sigui segur.

El projecte ha estat elaborat per TEAVIAL, un equip humà format per professionals de diferents àmbits: docents, personal sanitari, policia, tècnics de l'administració pública i familiars de persones amb Trastorn de l'Espectre Autista (TEA), entre d'altres.

A més, compta amb el suport del treball de recerca de la Universitat de Sevilla, dirigit pel Professor i Doctor Carlos Hervás-Gómez, convergint ambdós grups en un mateix objectiu: afavorir l'autonomia de les persones amb TEA.

Aquests senyals estan pintats de color blau perquè, dins de la seguretat viària, els senyals de trànsit que serveixen per informar són quadrats i de color blau. A més, el blau és el color representatiu de l'autisme, donant visibilitat al col·lectiu.

La brigada de Serveis Generals, delegada a José Antonio Bisquert, és l'encarregada de pintar els pictogrames als passos de vianants que, inicialment, s'estan incorporant a les vies properes als centres educatius de cara a l'inici del curs escolar. Posteriorment, s'hi aniran incloent per més punts estratègics del municipi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *