Gastronomia

Teulada Moraira se suma al conveni de 'L'exquisit mediterrani'

La mostra Alere/Dolía de l'Auditori i la Gourmet Race del Club Nàutic són dos esdeveniments referents a la cultura gastronòmica local
Signatura del conveni de l'Auditori Teulada Moraira / Ajuntament de Teulada

Teulada Moraira signa el conveni de L'exquisit mediterrani amb dos grans representants de la gastronomia local: el Auditori Teulada Moraira i el Club Nàutic de Moraira. Aquest projecte és una marca turística promoguda per la Generalitat Valenciana, que té com a objectiu contribuir al foment i la difusió de la gastronomia valenciana.

Per això, tant la mostra Alere/Dolía de l'Auditori com la Gourmet Race del Club Nàutic, són dos esdeveniments referents a la cultura gastronòmica local, que posen en valor el territori, el paisatge i els productes típics locals i de la Comunitat Valenciana.

L'alcalde de Teulada Moraira i president de la Fundació Auditori Teulada Moraira, Raúl Llobell, s'ha compromès amb aquest acord a “continuar apostant per la gastronomia local a través de diferents vies, recorrent mar i terra per donar a conèixer una de les joies de el nostre patrimoni immaterial”.

En resum, el conveni manifesta els compromisos següents:

  • En el desenvolupament de les seves funcions, fomentar i promocionar el turisme gastronòmic com a element de posicionament i diversificació turística, impulsant així els sectors econòmics que integren la gastronomia mediterrània.
  • Col·laborar conjuntament amb Turisme CV en projectes d'impuls de la gastronomia i el turisme de la Comunitat Valenciana amb la finalitat d'incrementar l'impacte i l'abastament a través de la coordinació i la cooperació institucional.
  • La Xarxa GastroTurística de la Comunitat Valenciana, impulsada per Turismo CV, té com a missió contribuir a tals finalitats per facilitar aquesta col·laboració entre agents públics i privats del sector, connectar iniciatives i preservar i desenvolupar la gastronomia pròpia amb paràmetres d'autenticitat, innovació i sostenibilitat com a recurs turístic. Tot això vinculat al paisatge, cultura i economia, reforçant els atributs identificatius mediterranis i potenciant la imatge d'excel·lència del producte a través de la marca L'exquisit Mediterrani.
  • Col·laboració mútua per contribuir a la cohesió d'accions gastronòmiques que es duguin a terme al llarg del territori de la Comunitat Valenciana i en tots els àmbits d'actuació, així com donar difusió a la marca L'exquisit Mediterrani.
  • Algunes garanties de la coordinació esmentades són: participar en fòrums per al consens d'estratègies; implementar actuacions de desenvolupament de la Xarxa GastroTurística de la Comunitat Valenciana; intercanviar informació, resultats, accions, etc.; i protegir el valor de la gastronomia de la Comunitat Valenciana a través de L'exquisit Mediterrani.

Totes les accions esmentades es realitzaran per mitjans propis de cadascuna de les entitats, comportant cap obligació econòmica excepte aquelles que, a aquest efecte, es formalitzin a través de convenis de col·laboració, programes d'ajuts o qualsevol altre instrument jurídic que es determini, conformi als procediments, legislació i normativa aplicable.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *