Cultura

Xàbia Històrica recupera el festival musicoteatral, infantil i familiar 'Sorollius'

Aquest cap de setmana, el municipi ofereix activitats infantils com màgia, teatre o contacontes; el castell piroaquàtic; i dos concerts
Cartell del festival 'Sorollius' / Ajuntament de Xàbia

Després de dos anys d'aturada per la pandèmia, la associació de comerciants Xàbia Històrica recupera un dels projectes més especials. Torna Sorollius, un festival d'arts escèniques a espais públics pensat per als més petits de casa i per gaudir tota la família.

Tal com ha detallat des de la direcció artística Albert Marsal, Sorollius arrencarà aquest divendres (16 de setembre) amb l'espectacle itinerant èssers, a càrrec de la companyia de Castelló Xarop Teatre, que començarà a les 19 hores des de la Placeta del Convent. A les 20:30 hores en aquesta mateixa placeta hi haurà un espectacle de màgia i clown titulat Un mag despistat, a càrrec del Mag Óscar Lasarte.

El programa de dissabte serà intens. A les 12:15 hores el contacontes Camí de Nora narrarà el conte tradicional Història del Mig Pollastre a la Plaça de l´Església ia les 13:15 hores hi haurà un taller d´arts plàstiques a càrrec d´AEIOU a la Plaça de l´Església. A la tarda, a les 19.30 hores, tancarà el festival l'espectacle itinerant Balls de Poble's a càrrec de l'Estranya Companya amb inici des de la Plaça de l'Església i fi a la Placeta del Convent.

Sorollius és impulsat per l'associació de comerciants Xàbia Històrica i compta amb la col·laboració de la regidoria de Foment Econòmic de Xàbia amb vocació de dinamitzar l'oferta cultural, comercial i hostalera del Centre Històric. La regidora de comerç, Marta Bañuls, ha convidat tota la població a gaudir d'aquest festival i de tot allò que ofereix Xàbia Històrica, com ara la seva gastronomia, comerç i espais públics.

Programació

Divendres 16 de setembre

  • A les 19.00 h. Espectacle itinerant, ESSERS, a càrrec de XAROP TEATRE. Inici des de la Placeta del Convent, continua fins a la Plaça de l'Església i torna a la Placeta del Convent.
  • A les 20.30 h. Espectacle de màgia i clown UN MAG DESPISTAT, a càrrec del Mag Lasarte. A la Placeta del Convent.

Dissabte 17 de setembre

  • A les 12:15 h. Contacontes HISTÒRIA DE MIG POLLASTRE, a càrrec de CAMÍ DE NORA, a la Plaça de l'Església.
  • A les 13:15 h. Taller d'arts plàstiques EL SOL BRILLA A XÀBIA, amb AEIOU a la Plaça de l'Església.
  • A les 19:30 h. Espectacle itinerant BALLS DE POBLES, a càrrec d'ESTRANYA CIA. Inici des de la Plaça de l'Església i finalitza a la Placeta del Convent.

Més activitats culturals el cap de setmana

Xàbia comença el curs amb una agenda cultural i de oci plena de propostes. Aquest cap de setmana, a més del castell piroaquàtic programat divendres al costat de la platja de La Grava i el festival “Sorollius” per a públic familiar que es viurà divendres i dissabte al Centre Històric, la regidoria de Cultura ha programat dos concerts totalment gratuïts i d'estils molt diferents.

Un serà dissabte, a les 21.30 hores a l'església de Sant Bertomeu, a càrrec de la Universal Chamber Orquestra. Un conjunt de més de 20 músics que interpretaran un repertori centrat en la música del cinema, amb algunes de les bandes sonores més emblemàtiques.

Diumenge al matí, tots els aficionats al lindy hop tenen una cita a la plaça Comare Maruja Varó, al port. A les 12 hores actuarà Daisy'S Swing Band, un conjunt de l'escola de jazz de Benissa Si fa sol.

També a Duanes, dissabte a la tarda (a les 19 hores) està previst un concert al passeig Joaquín Sorolla de la Colla Xirimitab's i la Banda Municipal de la Vall d'Ebo dins del programa d'intercanvis de la Federació Valenciana d'Entitats Musicals (FSMCV).

També et pot interessar...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *