Arqueologia

Treuen a la llum l'arc d'accés a la Pobla Medieval d'Ifac a les faldes del Penyal de Calp

La campanya estival del MARQ al jaciment de la Pobla d'Ifac aporta informació sobre l'estructura de la ciutat medieval i els seus pobladors
Jaciment arqueològic de la Pobla Medieval d'Ifac / MARQ

El Museu Arqueològic de la Diputació d'Alacant (MARQ) ha conclòs els treballs arqueològics estivals a la Pobla Medieval d'Ifac, a Calp, amb noves troballes. L'arqueòleg José Luis Menéndez, que dirigeix l'equip de treball, ha confirmat que les actuacions desenvolupades aquest any a l'oest del jaciment han permès descobrir 30 metres nous de la muralla que contribuiran a millorar el coneixement del procés de construcció d'aquest sector. antiga ciutat. A més, s'ha pogut confirmar l'existència de construccions a l'interior de la pobla al sector oest. Menéndez destaca el descobriment del arc d'entrada a la ciutat.

Des del MARQ s'explica que l'arc d'entrada a la ciutat medieval es troba al complet, cosa que permetrà, remarca Menéndez, reconstruir la porta d'accés a la població dins dels treballs de posada en valor que es desenvoluparan al costat de l'Àrea de Arquitectura de la Diputació dAlacant.

Dins del programa de conservació preventiva del jaciment, s'ha continuat la tasca a la necròpolis d'Ifac. S'han documentat cinc tombes noves, amb tres homes, una dona adulta i un nen. Amb aquests darrers, la nòmina de cossos inhumats en aquesta zona d'Ifac supera el centenar de persones localitzades.

Treballs Futurs

Els treballs al jaciments arqueològic continuaran en properes campanyes estivals. Cal recordar que aquest és un campus formatiu que acull estudiants universitaris cada estiu. De fet, durant el mes d'agost passat, l'equip d'excavació va iniciar un programa de retirada de les runes de l'hotel que existia sobre les restes de la Pobla d'Ifac. Amb aquesta intervenció, sufragada per la Diputació d'Alacant, es pretén preparar el terreny per donar continuïtat a futures prospeccions per accedir a nous trams de muralla ia nous edificis que integraven l'estructura urbana d'aquesta poblada medieval.

També et pot interessar...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *