Obres

Xàbia adapta els passos de vianants per a les persones amb autisme

Sobre la primera franja, es pintaran pictogrames de color blau amb quatre dibuixos que signifiquin "per a", "mira", "vehicle aturat" i "croa"
Passos de vianants a Xàbia / Ajuntament de Xàbia

El Ajuntament de Xàbia ha signat un conveni amb l´Associació d´Autisme de Xàbia i l´Associació TEAVIVAL amb la intenció de promoure la inclusió de les persones amb Trastorn de l'Espectre Autista (TEA) al municipi.

La col·laboració permetrà adaptar els passos de vianants per fomentar-ne l'autonomia, la seguretat viària i la inclusió en la societat. Sobre la primera franja, se serigrafiarà una seqüència de pictogrames de color blau perquè les persones amb TEA puguin entendre com fer-los servir, millorant així la seva seguretat viària.

La seqüència es fonamenta en quatre dibuixos: PARA, MIRA, VEHICLE PARAT i CREUA. Aquest suport visual és de gran utilitat per a les persones amb autisme i també pot ensenyar a nens o ancians la utilitat dels passos de vianants.

A Xàbia es pintaran a llocs estratègics com els itineraris que van a les escoles, als parcs o les infraestructures esportives. La intenció és millorar el dia a dia i la seguretat viària d'aquestes persones i alhora altres col·lectius que també es puguin veure afavorits per la implementació de mesures que ajuden a comprendre millor el seu entorn.

El trastorn de l'Espectre Autista (TEA) és una alteració del desenvolupament que es caracteritza per deficiències qualitatives en la interacció social, en la comunicació, el comportament caracteritzat per patrons repetitius i estereotipats, i un repertori restrictiu d'interessos i activitats. Afecta les habilitats i competències cognitives, emocionals i socials.

A Xàbia, l'Associació d'Autisme de Xàbia fa anys que treballa per oferir a la comunitat eines educatives i de socialització adequades a aquestes necessitats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *