Educació

Xàbia arrenca el curs escolar amb 1.878 escolars

Són xifres provisionals, ja que durant l'estiu s'han registrat 65 escolars nous i, avui dia, se segueix matriculant alumnat
Nens i nenes entrant al CEIP Arenal / Ajuntament de Xàbia

Els col·legis de Xàbia han obert avui les portes per donar la benvinguda al curs 2022/2023. Segons les dades provisionals de la regidoria d'Educació, un total de 1.878 nens i nenes han tornat a les aules o ha començat l'escolarització.

Per centres, el CEIP Arenal és el que compta amb més alumnat amb 452 estudiants, segueix el CEIP Mediterrània amb 372 escolars, el Graüll amb 355, el col·legi concertat María Inmaculada amb 219 alumnes, mentre que 217 assisteixen al Trenc d'Alba i 212 al CEIP Port.

Es tracta de xifres provisionals, ja que durant l'estiu s'han registrat a Xàbia 65 escolars nous i avui dia segueix matriculant-se alumnat que es distribuirà pels centres tenint en compte les ràtios de les aules.

Durant l'estiu, l'Ajuntament ha realitzat treball de manteniment i posada a punt als centres com a pintura i petites reparacions. Una de les de més calat ha estat al Trenc d'Alba, ja que s'ha substituït tot el terra de les aules d'infantil i ha realitzat una pintura integral als aularis d'infantil i primària.

Xàbia adapta els passos de vianants per a les persones amb autisme

El Ajuntament de Xàbia va signar un conveni amb l'Associació d'Autisme de Xàbia i l'Associació TEAVIVAL amb la intenció de promoure la inclusió de les persones amb Trastorn de l'Espectre Autista (TEA) al municipi.

La col·laboració ha permès adaptar els passos de vianants per fomentar-ne l'autonomia, la seguretat viària i la inclusió en la societat. Sobre la primera franja, se serigrafiarà una seqüència de pictogrames de color blau perquè les persones amb TEA puguin entendre com fer-los servir, millorant així la seva seguretat viària.

Els pictogrames s'han pintat a llocs estratègics com els itineraris que van a les escoles, als parcs o les infraestructures esportives.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *