Cultura

Xàbia celebra el 9 d'octubre amb el lliurament de premis Vila de Xàbia a Esperanza Salvatierra, Pep Segarra i el Centre Artístic Musical

Reuneix un atractiu programa gratuït amb arts escèniques, literatura i música, aquest any amb una picada d'ullet especial per al públic infantil
Cartell 9 d'octubre / Ajuntament de Xàbia

Xàbia dóna la benvinguda al mes d'octubre amb la intensa agenda cultural i institucional amb què cada any es commemora el dia dels valencians i les valencianes, el 9 d'octubre. El regidor Quico Moragues ha detallat un atractiu programa 100% gratuït que reuneix arts escèniques, literatura i música, aquest any amb una picada d'ullet especial per al públic infantil.

A més, com és costum, l'Ajuntament celebrarà l'efemèride amb el lliurament dels XXVI premis Vila de Xàbia, que aquest any distingiran el Centre Artístic Musical de Xàbia, Pep Segarra i Esperanza Salvatierra a títol pòstum.

Programació

L'acte institucional serà divendres, 7 d'octubre a les 19.30 hores a la plaça de l'església. Serà a l'aire lliure per poder acomodar tots els premiats, especialment els membres de les agrupacions del Centre Artístic Musical (banda, orquestra i banda jove) que, a més, interpretaran algunes peces durant la cerimònia.

La programació arrenca aquest divendres (a les 20 hores a la Casa de la Cultura) amb la presentació del llibre “Estimat amic” de Cristòfol Bisquert i el dissabte dia 1 (a les 17:30 hores a la Casa de Cultura) hi haurà un teatre infantil amb la representació de Paraules a les butxaques de la companyia Los Combis.

Diumenge la tradició musical del Grup de Danses Portitxol prendrà la plaça de l'església amb un espectacle escenogràfic que combina dansa amb audiovisual. L´actuació serà a les 22 hores.

El dijous 6 d'octubre (a les 20 hores a la Casa de Cultura) es presentarà el llibre gastronòmic Cuiners del territori de Josep Bernabeu i María Tormo; i divendres a les 18 hores al passeig David Ferrer de l'Arenal hi haurà un espectacle de circ titulat “Fontaneria, circ i poesia 2.0.” a càrrec de la companyia Jacinto Sifon Fontana.

El dissabte 8 d'octubre a les 21.30 hores a l'església de Sant Bertomeu serà la Banda Jove del Centre Artístic Musical que ofereixi un concert extraordinari pel 9 d'Octubre.

Diumenge, dia de la festa, començarà amb energia i molt de ritme gràcies a l'actuació del grup Ramonets, que a partir de les 12 hores oferirà un divertit concert de rock and roll per a tota la família a la plaça de la Comare Maruja Varó.

A la tarda hi haurà dos concerts de la Colla Portitxol dins la campanya dintercanvis culturals. A les 17.30 hores a la plaça de l'església actuaran Bellaguarda tradicions Altea al costat de la colla de dolçaines i percussió de Xàbia ia les 20 hores, també a la plaça, el Grup Portitxol compartirà escenari amb la colla La Socarrà de Xàtiva.

La programació d´octubre continuarà a Xàbia amb el Festival d´Arts Escèniques patrocinat per la Diputació d´Alacant i que oferirà actuacions com la del Musical Landscapes de Lolo García (dissabte 15 d´octubre a les 20 hores a la Casa de Cultura); el de dansa Rito de la companyia Otradanza (divendres 21 d'octubre a les 20 hores a la Sala Polivalent del Portal del Clot) i el teatre Senyores al bingo, de la companyia Improvidencia (dissabte 22 a les 20 hores a la Casa de Cultura ).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *