Societat

Xàbia obre un curs gratuït per a majors de 65 anys de memòria i envelliment saludable

La programació se centrarà en activitats dirigides a potenciar la memòria, latenció, la percepció, la creativitat o el raonament
Cartell del curs de memòria / Ajuntament de Xàbia

El departament de Serveis Socials de Xàbia presenta una de les novetats per a aquest curs. Es tracta d'un taller adreçat a persones més grans de 65 anys i que està encaminat a donar-los petits exercicis i pautes per mantenir les seves capacitats cognitives i fomentar un envelliment saludable.

Tal com explica la regidora Rita Berruti, la programació se centrarà en la realització de diverses activitats dirigides a potenciar la memòria, latenció, la percepció, la creativitat o el raonament. També servirà per oferir-los un espai de trobada i socialització on compartir temps o interessos, intercanviar experiències i crear llaços, fomentant així la participació i l'envelliment actiu.

Aquesta activitat és oberta i gratuïta, i està organitzada pel departament de Serveis Socials dins del projecte Radars i l'Àrea de Persones Majors. El taller es durà a terme des de l'octubre al juny els dimarts als matins (de 10.30 a 12.00 hores) en dos espais diferents: un grup estarà al Centre Social de Xàbia i un altre a l'oficina del Cívic Punt Arenal.

L'aforament és limitat i per poder participar cal fer inscripció prèvia a través del telèfon de contacte 666500769/965794142 de dilluns a divendres en horari de 10 a 13 hores.

Altres municipis amb taller de memòria

Obert el termini d'inscripció per al Taller de Memòria 2022/2023 a Teulada Moraira

Des del departament de Serveis Socials del Ajuntament de Teulada, queda obert el termini d'inscripció, fins a completar places, per al Taller de Memòria 2022/2023.

Aquest taller, subvencionat en part per la Diputació d'Alacant, està orientat a activitats de reforç de la memòria per a persones adultes majors de 55 anys. Les sessions tindran lloc cada dilluns a Espai la Senieta de Moraira, de 9:30 ha 11:00 hi tots els dijous al Centre Social de Teulada, de 9:30 ha 11:00 h.

Els requisits dinscripció són els següents:
– Majors de 60 anys.
– Cònjuge o parella de majors de 60 anys.
– Majors de 55 anys sempre que s'acrediti situació social o de salut.
– Empadronats al municipi.

Podran sol·licitar la seva inscripció a través del SIT de l'Ajuntament de Teulada, del SIT de l'Espai La Senieta de Moraira o trucant al 965 74 10 01.

Des del consistori s'anima els interessats a participar en aquest tipus d'activitats, ja que la memòria és una prioritat en la cura de la nostra salut.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *