Societat

Xàbia posa en marxa un nou servei per a persones amb una malaltia mental greu

Comporta intervenció psicològica i social, suport a la realització d'activitats bàsiques de la vida diària i inserció sociolaboral
Cartell del nou servei / Ajuntament de Xàbia

El departament de Serveis Socials de Xàbia ha posat en marxa SASEM, un nou servei d'Atenció i Seguiment per a la malaltia mental dirigit a persones d'entre 18 i 65 anys amb problemes de salut mental greu i que compta amb la subvenció de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

Tal com expliquen des del departament que dirigeix Rita Berruti, l'objectiu principal d'aquest programa és acompanyar persones amb malaltia mental greu (com esquizofrènia, bipolaritat o trastorn de la personalitat) en la consecució d'una vida integrada a la comunitat, facilitant-la permanència al seu entorn social.

Per fer-ho, es durà a terme intervenció psicològica i social, es farà un seguiment i suport en la realització d'activitats bàsiques de la vida diària i se'n recolzarà la inserció sociolaboral. També es realitzaran activitats grupals i tallers així com datenció i suport a les famílies i persones cuidadores.

El SASEM comença a rodar en coordinació amb l'altre servei de suport comunitari a persones amb malalties mentals greus com ara els tallers TAPIS. L'equip està format per una psicòloga i una treballadora social a què es podrà accedir a través de la derivació de Serveis Socials d'atenció primària oa través del departament de Salut Mental del municipi. Per a més informació, les persones interessades poden trucar als telèfons 965794142/5790500 extensió 3829.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *