Societat

Apoteòsica actuació conjunta de les associacions musicals del Poble Nou de Benitatxell pel 9 d'Octubre

La Banda, la Colla La Llebetjà, el Cor Parroquial i el Grup de Danses Morro Falquí uneixen per primer cop el seu talent musical
La Banda, la Colla La Llebetjà i el Cor Parroquial / Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell

El 9 d'octubre es va demostrar una vegada més a El Poble Nou de Benitatxell que la unió fa la força. Associacions i col·lectius locals es van implicar en una jornada molt participativa que va fomentar els llaços de germanor i va posar en valor la identitat com a poble. Hi va haver música, danses tradicionals, exposicions, contacontes, menjar popular i xocolatada a mitja tarda, entre altres activitats.

Aquest any, es va produir un fet històric en aquesta festa. Per primer cop, les associacions musicals van unir el seu talent per oferir actuacions conjuntes. El Cor Parroquial va iniciar el cicle de concerts. Després, la Colla La Llebetjà i el Grup de Danses Morro Falquí van oferir una peça conjunta. Tot seguit, van unir forces l'Agrupació Musicomunicipal (Banda) Santa Maria Magdalena, el Cor Parroquial i la Colla La Llebetjà. I finalment, el gran colofó el van posar la Banda i la Colla amb una interpretació magistral de la Muixeranga, símbol d'identitat del poble valencià.

Abans, hi va haver contacontes i taller de xapes per als més petits i petites. I durant tota la jornada van estar exhibides les exposicions 'Temps militars', a càrrec de l'Associació de Veïns del Poble Nou de Benitatxell; els cartells sobre el 9 d'octubre realitzats per l'alumnat del CEIP Santa Maria Magdalena i organitzat per l'AMPA, i l'exposició de coixí a càrrec de l'Associació de Dones.

A l'hora del dinar, centenars de persones es van reunir al carrer per al dinar de germanor ofert pels festers i festeres del 2023. A la tarda, la jornada va continuar amb música a càrrec de Toni Català organitzada per l'Associació de Jubilats i Pensionistes i xocolatada oferida per l'Associació de Dones. A més, al llarg de la jornada, hi va haver servei de barra a càrrec dels Festers 2023.

Diumenge no va ser l'únic dia d'actes pel 9 d'octubre. El divendres 30 de setembre va tenir lloc la xerrada-conferència 'Joan Fuster, el nostre escriptor' a càrrec d'Isidre Crespo i presentada per Vicent Serra, d''Esmorzars de la Terra'. El divendres 7 d'octubre, la Colla del Portitxol i Pep Gimeno 'Botifarra' van oferir el concert 'El dolçainer del Portitxol'. I el dissabte 8 hi va haver tard a càrrec dels Festers i el teatre 'M'estàs tornant boig', de Los siete comediantes.

A més, del 6 al 20 d'octubre, a la Biblioteca Municipal està disponible l'exposició 'Espart és part de la solució' sobre el treball de l'espart, i el 14 d'octubre tindrà lloc al Centre Social la presentació del llibre 'Soldats de Lleva ', del pobler Josep Colomer.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *