Festes

Benissa programa activitats lúdiques, culturals i esportives per celebrar el 9 d'octubre

Lectura pública, teatre, presentació literària, pilota valenciana i un acte institucional entre les propostes commemoratives del 9 d'octubre
Cartell 9 d'octubre Benissa. / Ajuntament de Benissa.

La comarca es prepara per celebrar el 9 d'octubre, el dia dels valencians. Data que a Benissa es commemora amb un programa d'activitats que arrenca demà dijous, dia 6. Propostes culturals, lúdiques o esportives que han organitzat de forma coordinada les regidories de Cultura, Esport i Normalització Lingüística.

L'alcalde, Arturo Poquet , ha donat a conèixer aquest programa que arrenca amb una lectura pública dels contes d'Empar Ferrer, a càrrec de l'alumnat del 2n cicle de primària dels col·legis públics de Benissa, el CEIP Manuel Bru i el Pare Melchor.

Divendres, dia 7, a les 20 hores, es presenten a Les Cases del Batlle els llibres de Josep Colomer 'Les espines del peix' i 'Històries de lluna vella'. I dissabte a la tarda al parc Dolores Piera tindrà lloc el teatre infantil 'El Tresor del Rei Jaume I'.

Dia 9 d'octubre

Però sense cap dubte els actes més emblemàtics es concentren a la jornada de diumenge, fent-los coincidir amb la data a commemorar, el 9 d'octubre. Aquest dia, al matí, se n'han previst dos partides de pilota, una femenina i una altra masculina. I a la tarda es durà a terme una cercavila que sortirà de l'ajuntament, la muixeranga, els balls tradicionals i l'ofrena de flors habitual a l'estàtua del Rei Jaume I completaran el programa.

El màxim responsable municipal ha volgut aprofitar l'ocasió per recordar la importància de celebrar i continuar mantenint vives les nostres tradicions. A més, Poquet ha animat la ciutadania a participar activament en totes les activitats previstes.

També et pot interessar...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *