Serveis Públics

Benitatxell pateix actes vandàlics a l'estrena de la nova zona infantil i skatepark

El parc té nous elements de joc com una zona d'escalada, tobogans, balancins i un sorral
La nova zona infantil i skatepark / Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell

El Poble Nou de Benitatxell ha estrenat el nou parc infantil amb zona de skatepark a l'entrada al municipi per Xàbia, als peus de l'església de Santa Maria Magdalena. A més d'aquest espai per a nens i joves, l'actuació també ha inclòs la reurbanització de les voreres, nou enllumenat i introducció d'arbrat i enjardinament.

Concretament, a la zona de jocs infantils i skate s'ha fet una remodelació completa de l'espai que ha renovat la imatge del conjunt i ha optimitzat els espais. S'ha habilitat un espai de pas de vianants únic acompanyat de zones verdes i s'ha instal·lat un banc continu zigzaguejant que serveix alhora per delimitar espais. El parc inclou també nous elements de joc com una zona d'escalada, tobogans, balancins i un sorral. Pel que fa al vial principal, s'ha instal·lat arbrat mitjançant escocells cada dues places d'aparcament i noves lluminàries led.

Aquesta zona ocupa un lloc estratègic a la població, ja que és un dels primers escenaris que observen les persones que accedeixen al centre històric de Benitatxell des de Xàbia i les urbanitzacions properes de la zona nord del municipi. Al seu entorn immediat se situen a més algunes de les edificacions i localitzacions més emblemàtiques del Poble Nou de Benitatxell: l'església de Santa Maria Magdalena i el Cementiri Municipal.

L'estat de deteriorament de la zona i la mala qualitat del disseny de l'espai i la manca de vegetació oferien fins ara una imatge poc atractiva. L'objecte d'aquest projecte ha estat, en definitiva, millorar el paisatge urbà d'aquest front d'accés, tot solucionant els problemes de funcionament i la manca de coherència de la zona de jocs i l'skate.

“Aquesta actuació és un exemple més del model de poble que volem aconseguir, amb molt de verd, bonic i acollidor per a les persones”, ha assenyalat el regidor de Planificació Urbana, Jorge Pascual. A més, ha afegit, “s'atén una petició del Consell de la Infància i l'Adolescència, que diverses vegades han sol·licitat que se solucionin els problemes de desnivell del skatepark”.

Vandalisme els primers dies d'obertura

Malauradament, el parc ha estat objecte d'actes vandàlics durant els primers dies d'obertura. Aquest dimarts, la zona de skatepark ha clarejat amb un gran forat en una de les rampes, un matalàs i restes d'escombraries. Els serveis municipals ja s'han encarregat de retirar el matalàs i els residus, i ben aviat es repararà el forat de la rampa.

Des de l'Ajuntament lamenten aquests desafortunats i irrespectuosos actes, que fan malbé unes instal·lacions que són de tots els poblers i les pobleres. L'equip de govern demana respectar aquesta i altres zones comunes i sol·licita la col·laboració la ciutadana en cas de presenciar fets d'aquest tipus.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *