Mar i Platges

Creu Roja tanca la temporada de platges a Xàbia amb més de 2.000 serveis i sense cap ofegat

Ha estat un estiu tranquil, amb parts meteorològics molt favorables i sense pràcticament meduses, cosa que en conjunt ha reduït els rescats
Un dels rescats d´aquest estiu / Ajuntament de Xàbia

La regidoria de Platges de Xàbia ha presentat un balanç de la temporada estival un cop acabat el servei de vigilància i socorrisme el 12 d'octubre passat. Des de Creu Roja, que s?encarrega d?aquesta assistència, destaquen que ha estat un estiu tranquil, amb parts meteorològics molt favorables i sense pràcticament meduses. Això ha afavorit un descens de les assistències sanitàries i de rescats a banyistes. La dada més positiva és sens dubte haver aconseguit superar tota la temporada sense haver de lamentar cap mort en zones de bany.

A nivell global, l'equip de salvament i vigilància ha realitzat un total de 2.139 serveis dels quals 1615 corresponen a atenció sanitària (736 per ferides i 314 més per picades de medusa).

A nivell d'assistències al mar i rescats, se n'han realitzat 174, dels quals únicament 18 corresponen a banyistes a les platges. La gran majoria estan vinculats a l'ús d'artefactes flotants: 40 usuaris de pàdel surf, 12 a caiacs inflables, 37 a caiacs rígids, i 6 a patinets. També s'ha prestat assistència a 50 persones en embarcacions (amb marejos greus o politraumatismes) i ha evacuat 11 nàufrags arran de l'enfonsament de les embarcacions.

Els encarregats de la seguretat a les platges incideixen que aquest tipus d'intervencions continua a l'alça de forma molt significativa temporada rere temporada a causa de la proliferació d'empreses de turisme actiu i la popularització entre els usuaris particulars d'aquest tipus d'activitats de lleure medi aquàtic.

Per zones, les peticions d'auxili se centralitzen especialment a les cales: 60 al Portitxol, 34 a Granadella o 29 a Caló, seguides de l'entorn de l'Arenal (26), i ja més anecdòtics el Cap de Sant Antoni (7), la Grava o Muntanyar (6), Cala Blanca (5) o la clausurada Ambolo (1).

Altres serveis realitzats al llarg de l'estiu han estat 228 assistències al bany adaptat de persones amb mobilitat reduïda o diversitat funcional, 109 trasllats en ambulància per urgència des de les platges a centres hospitalaris i 13 localitzacions de persones extraviades.

El departament de Platges, dirigit per Toni Miragall, també ha donat per tancada la temporada de control d'accés a les cales.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *