Esports

El Club de Pilota d'Ondara reconeix fundadors i aficionats en el 30è aniversari

Les distincions van ser lliurades a Joan Femenia, Enric Estarca, Mateu Fornés, Pep Poquet i Ismael Company
Les persones reconegudes a l'acte / Ajuntament d'Ondara

Aquesta setmana s'intensifiquen els actes del 150 Aniversari del Trinquet Municipal d'Ondara (datat el 1872), amb un programa organitzat per la Regidoria dEsports de lAjuntament dOndara, dirigida per Mar Chesa. Aquesta programació ha estat elaborada amb la col·laboració del Club de Pilota Valenciana d'Ondara, que aquest any fa 30 anys. Aquest club ha rebut aquest any la primera Distinció 9 d'Octubre Vila d'Ondara als actes institucionals del 9 d'octubre.

Ahir dijous, 13 d'octubre, es va commemorar al Trinquet Municipal la celebració del 30è aniversari del Club de Pilota amb reconeixements a alguns membres del Club. Toni Albert, en nom del Club i dels organitzadors, va destacar les virtuts dels distingits. Persones que, a més a més de fundar el CPV Ondara, van donar vida a l'escola de pilota.

L´Alcalde d´Ondara, José Ramiro, i la regidora d´Esports, Mar Chesa, juntament amb la presidenta del Club de Pilota, Raquel Sivera, van ser els encarregats de lliurar els reconeixements i van lloar la gran tasca que fa el club pel foment de l´esport autòcton i la recuperació de les tradicions.

Les distincions van ser lliurades a Joan Femenia, un mestre que va impulsar l'escola de pilota; a Enric Estarca, com un dels fundadors del club; a Mateu Fornés i Pep Poquet, els quals van recuperar l'escola (en una època en què ja no tenien ni trinquet) i la van tornar a engegar; ia Ismael Company, el 'marxador de tota la vida', que es desvivia per la pilota i que va agafar el testimoni del Tio Emili Ferrando com a trinqueter. Tots ells van rebre un reconeixement. També es va voler destacar la trajectòria del pilot Fèlix de Dénia, veí d'Ondara, que ha anunciat que aquest any es retira.

Cal recordar que el programa del 150è aniversari del Trinquet Municipal d'Ondara s'ha celebrat durant tota la setmana. Demà dissabte, 15 d'octubre a les 16 hores al carrer Libertada, tindrà lloc la presentació oficial de l'Escola Municipal de Pilota i, tot seguit, una espectacular partida de Llargues entre Ondara i Xàbia.

I per culminar els actes de la setmana, aquest diumenge a les 13 hores, es procedirà a la inauguració de la Plaça Paco Cabanes «Genovés», al nou pàrquing de Ronda Generalitat, que ha estat obert per eixamplar una zona del nucli antic. Ondara vol així fer-li un homenatge. Va ser el poble on el mític pilotari jugava moltes partides, sobretot, a la seva primera època, als anys 70.

Aquesta plaça s'ha creat ambientant-la al món de la pilota, amb un gran mural pintat per Larouch i dedicat al Genovés, i amb referències al trinquet municipal (en una de les parets es pot veure la inscripció «Es prohibeix blasfemar. Any 1872» , que es trobava al trinquet municipal abans de les obres de reforma).

Per finalitzar, a les 16.30 hores al Trinquet Municipal, se celebrarà l'acte del 150 Aniversari del Trinquet Municipal d'Ondara, que comptarà amb una exhibició de la modalitat del Rebot (com es va realitzar a la inauguració de 1872), a càrrec dels professionals participants a la partida que es jugarà després: Puchol II, Nacho i feridor contra Giner, Tomás II i Héctor (entrada gratuïta a la partida).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *