Participació Ciutadana Política

El futur de l'Avinguda del País Valencià de Benissa serà sotmès a un procés de participació ciutadana

El ple aprova una proposta de Reiniciem Benissa per engegar un procés de participació sobre el futur de la travessia a la N332
Avinguda del País Valencià. Benissa / Ràdio Litoral. Arxiu

Benissa posarà en marxa, a instàncies de Reiniciem, un procés de participació ciutadana perquè siguin els propis veïns de la localitat els que determinin el futur de la Avinguda del País Valencià. Així va quedar aprovat per unanimitat a l'últim ple convocat per l'ajuntament, després de debatre's una proposta de Reiniciem Benissa. L´edil de la formació, Carmen Giner, va defensar aquesta iniciativa posant de manifest que les persones que habiten un territori són les que realment pateixen les obres i coneixen les necessitats i la realitat del dia a dia d´un lloc. Giner va recordar que després de l'obertura a la circulació de la variant, i una vegada que la travessia a la N332 quedi desafectada per part del Ministeri, caldrà decidir què fer amb aquest vial. Una decisió clau per al futur del municipi, segons va insistir la regidora.

Des de Reiniciem consideren fonamental fa una reflexió sobre què és el que realment es vol per a aquesta avinguda i quines oportunitats aportarà per a Benissa. Una reflexió de què tots els agents socials haurien de participar, segons va insistir Giner.

El procés

Des de Reiniciem Benissa plantegen un procés transversal de participació amb l'assessorament de professionals. Que s'aprovin unes bases per a un concurs d'idees arquitectòniques sobre el futur d'aquest vial. I que de tots els avantprojectes que hi concorrin, se'n seleccionin tres i que una votació popular, de la qual puguin participar els veïns del municipi majors de 12 anys, esculli el projecte que finalment s'executi.

Discrepàncies des de l'executiu

Des de l'executiu, el regidor Isidor Mollà, responsable d'Estratègia Territorial, va assegurar que des de l'ajuntament porten els últims 6 darrers mesos treballat en un plec de condicions perquè equips multidisciplinaris puguin fer propostes des de la rotonda del Bar Frau fins a la rotonda d'accés a Xaló, també es pretén tenir en compte les necessitats de conversió en zona de vianants del nou ajuntament i la Plaça Jaume I. Un procés similar al de la cala de l'Advocat, segons va indicar l'edil. I encara que Mollà va reconèixer que era una bona idea que la decisió final del futur de l'Avinguda del País Valencià, partís de l'opinió dels veïns, no comparteix amb Reiniciem la idea que aquest procés es dugui a terme des del primer moment, perquè segons el regidor, allargués tot el procés.

Tant Compromís com els socialistes van considerar la necessitat de saber primer què vol la ciutadania abans de dissenyar un avantprojecte per a aquest vial, tot remarcant que el procés participatiu ha de ser previ al concurs d'idees.

Giner va reconèixer que la part tècnica ha de quedar a les mans dels experts, però aquests tècnics han de saber abans que interessos i necessitats tenen els veïns. I encara que el procés sigui més llarg, s'aconseguirà donar una resposta real, atendre allò que vol la gent i cobrir les seves necessitats.

La proposta finalment es va aprovar amb el vot favorable de tota la corporació municipal.

També et pot interessar...

Un comentari a “El futuro de la Avenida del País Valencià de Benissa será sometido a un proceso de participación ciudadana

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *